phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

01:06
Пробіжка: що варто перед нею з'їсти
їжа пробіжка Їсти перед першим заняттям потрібно обов’язково. Особливо якщо ви новачок. Біг дуже енерговитратний, і організм вранці має взяти звідкись енергію. Тому за 1,5-2 години перед пробіжкою важливо поїсти. Деякі продукти підійдуть для цієї ситуації якнайкраще.

Вважається, що основа сніданку вуглеводи, вони дають енергію, провокуючи викид глюкози. Але у випадку зі спортивним прийомом їжі організм краще наситити амінокислотами, електролітами та жирами, які формують суглоби та зв’язки, відповідають за вироблення тестостерону.

Що ж рекомендують їсти досвідчені бігуни та їхні спортивні лікарі?

Продукти зі складними вуглеводами

Підійдуть каші без глютену на воді (гречана, сорго або саго, амарант, чорний рис), цільнозерновий хліб, овочі (не крохмалисті та не солодкі).

Загалом варто орієнтуватися на свої переваги та реакції організму на той чи інший продукт. Наприклад, листові овочі, багаті на клітковину, можуть викликати дискомфорт у кишечнику, як і бобові. Тому з ними слід бути обережними не лише напередодні тренування.

Горіхи

Грецькі, мигдаль, фундук, кедр – вибирайте будь-які. Але їсти коштує до трьох-п’яти штук, щоб не отримати той самий тягар і при цьому запастися енергією на все тренування.

Продукти, багаті білком

Яйця відварені чи пашот, білкові омлети. А також відварена індичка або приготовлена ​​на пару. Підійде й нежирна риба.

Якщо у вас небагато часу і поїсти потрібно швидко, вибирайте щось, що легко засвоюється. У такому разі "врятувати" можуть чай із медом, банан чи смузі. Глюкоза, отримана із фруктів, швидко дасть харчування клітинам та спровокує викид енергії.
Категорія: Поради для спортсменів | Переглядів: 288 | Додав: radymo | Теги: їжа, користь, пробіжка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]