phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:50
Проблеми зі здоров'ям, які найбільше стосуються жінок назвали медики

Зарубіжні медики представили увазі 16 проблем зі здоров’ям, які найбільше стосуються жінок. Однією з них є синдром розбитого серця.

Згідно з даними, у представниць прекрасної статі в два рази частіше за чоловіків діагностуються тривожні розлади. Жінки з таким же показником мають зв’язок з депресією, що викликано безліччю причин, серед яких вагітність, коливання рівня жіночих гормонів під час менструального циклу, менопауза. Остеопороз також зустрічається частіше у осіб жіночої статі, цьому є кілька пояснень: менша щільність кісток, пов’язана з статтю, більша тривалість життя. У цьому ж списку рак грудей, пов’язаний найчастіше з генетикою. Більше 80 різних аутоімунних захворювань відносяться до жінок, дослідники поки не можуть з’ясувати, що є виною цьому.

Інсульти призводять до передчасної смерті частіше жінок, а відмінними від чоловіків факторами ризику є: прийом протизаплідних таблеток, вагітність, використання замісної гормональної терапії. Дами перевершують протилежну стать і за кількістю фактів нетримання сечі, часта причина – дітонародження. Інфекція сечовивідних шляхів має пряме відношення до осіб жіночої статі, так як уретра у них коротші, ніж у чоловіків. Це полегшує бактеріям шлях до сечового міхура. Синдром хронічної втоми має відношення до представниць прекрасної статі більше з-за навантаження, що стосується як сімейного життя, так і трудовий.

Кистьовий тунельний синдром, за словами вчених, частота його діагностування у жінок пояснюється тим, що кістки зап’ястя у них менше, а це означає, – сухожилля і нерви ущільнені. Це також може бути пов’язано з генетикою або гормональними змінами. Звертаються до лікаря дами частіше і з сильними головними болями.

Захворювання щитовидної залози теж мають зв’язок з жінками, поясненням служить гормональний фон. Іншими недугами, які найбільше зустрічаються є: синдром роздратованого кишечника, трихотиломанія, дерматиломанія, синдром розбитого серця.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 472 | Додав: radymo | Теги: жінка, проблема, здоров'я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]