phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:23
Продовжує тривалість життя та захищає від інфаркту - оливки

Дуже багато світових онлайн-видань рекомендують вживати регулярно цей фрукт, зокрема для здоров’я серця і серцево-судинної системи, посилаючись на результати багаточисленних досліджень. Хімічний склад цього продукту чудово підтримує серце, захищає від інфаркту міокарда. Його смак досить специфічний, не кожному до душі, але головне його лікувальні властивості. Мова йде про оливки. Ітак, оливки містять вітаміни групи Б, олеїнові кислоти, «хороші жири», фолієву кислоту, кальцій, калій і не тільки. Найголовніше те, що оливки – це сильний антиоксидант, який запобігає появі серцево-судинних захворювань, стверджують лікарі. Знаєте яка різниця між зеленими і темними оливками, прочитайте детальніше, якщо цікаво.

Науковці із університетів Глазгова і Ліссабона проводили досліди із оливками і оливковою олією, зокрема їх вплив на здоров’я людини. Перша група піддослідних щодня повинна була вживати близько 20 мл. оливкової олії, що відповідає столовій ложці. Таким чином група дослідників прийшли до висновку, що в першій групі ризик серцево-судинних захворювань був нижчий на близько 50%, у порівнянні із контрольною групою, які не вживали оливкову олію.

Такий чудодійний ефект проявляється завдяки ненасиченим жирним кислотам, що містяться в оливках і оливковій олії. Ці кислоти позитивно впливають на роботу серця, очищають судини від шлаків, покращують кровообіг, додають вчені. Як відомо, саме через шлаки в судинах і закупорення артерій стаються інфаркти та інші серцево-судинні захворювання. А ненасичені жирні кислоти «розчиняють» шлаки, знижують рівень «шкідливого» холестерину в крові.

За даними ВООЗ (Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я) серцево-судинні захворювання – це причина №1 смертей в світі. Один із способів продовжити тривалість життя – їсти регулярно маслини, морську рибу, побільше рослинних продуктів. Звісно що будь-які продукти не можуть замінити медикаментів. В будь-якому разі, правильна їжа і раціональне харчування чудово підтримує здоров’я. А малоподвижний спосіб життя без спорту, погані звички, щоденні стреси, безсонні ночі – навпаки, негативно впливають на здоров’я.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 459 | Додав: radymo | Теги: захист, Тривалість, оливка, життя, Фрукт, інфаркт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]