phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:10
Продукти, які можна їсти на ніч: поради
йогурт  Нічого поганого в нічному перекусі немає, якщо вибирати легкі продукти, наприклад:

Банани — містять триптофан, калій, а також безліч вітамінів і антиоксидантів, що допомагають швидше заснути.

Індичка — значна доза протеїну і селен, який покращує якість роботи щитовидної залози. Додатково — той же триптофан, що і в бананах.

Білий рис — у складі має вітамін В1 і фолієву кислоту, а також високий глікемічний індекс — показник, який визначає, як швидко глюкоза потрапляє в кров. Всі продукти з високим індексом покращують якість сну, правда, після їх вживання потрібно почекати годину перш, ніж лягати спати.

Сир — ідеальний продукт для тих, хто погано засинає. У ньому, як і в індичці з бананами, міститься триптофан. Він регулює фази сну і дає сигнал організму про те, що потрібно відправлятися в ліжко.

Йогурт — багатий кальцієм, тому зміцнює кістки і зуби. Крім того, кальцій допомагає виробляти мелатонін з триптофану. Загалом, якщо у вас в організмі знижений рівень мелатоніну, ви можете довго не засипати, а йогурт вирішить проблему.

Яйце — мало калорій, багато триптофану. До того ж, їх нескладно приготувати, якщо раптом вам вночі захочеться омлет.

Вишня — крім протизапального ефекту, сік вишні містить деяку кількість триптофану. Для нічного перекусу — ідеальний варіант, відчуття тяжкості в шлунку не отримаєте точно.

 Що не можна їсти перед сном — заборонені продукти

Якщо ви відчуваєте, що у вас є порушення сну, то подумайте над внесенням поправок в свій раціон.

Кофеїн уповільнює процес засинання, проганяє втому. Кава, шоколад, енергетики, чорний і зелений чаї — все це краще залишити на ранок.

Жирна їжа — це категоричне «ні» не тільки тому, що вона шкідлива в принципі, але і тому, що вибираючи її в якості нічного перекусу, можна отримати розлад шлунка. Єдиний виняток — жирна риба, бажано, червона і не раніше, ніж за годину-дві до сну.

Алкоголь має в складі етанол, який негативно впливає на фази швидкого сну, завдяки яким ми бачимо сновидіння. Вживаючи алкоголь на ніч, ви змушуєте мозок працювати понаднормово, через що не відпочиваєте.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 304 | Додав: radymo | Теги: їжа, продукт, ніч | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]