phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:10
Продукти, які руйнують мозок, дієтологи назвали
Щоб уникнути непритомності і недоумства, необхідно виключити зі свого раціону шкідливу їжу.

Згідно з даними Всесвітньої федерації неврології, здоров’я мозку впливає на здатність людини спілкуватися і приймати обдумані рішення. Ряд чинників сприяє здоров’ю цього органу, головним з яких є харчування.

Контроль кожного прийому їжі чинить серйозний вплив на когнітивне здоров'я мозку і нервової системи. Захворювань можна уникнути, якщо стежити за своїм харчуванням. Американські дієтологи розповіли, які продукти необхідно виключити зі свого раціону, щоб залишатися здоровим.

Цукор

Робота мозку безпосередньо залежить від рівня цукру в крові, оскільки глюкоза є основним паливом для органу. Тоді чому цукор являє для нас небезпеку? Надмірне вживання солодощів сприяє викиду інсуліну, який блокує доступ до мозку більшості корисних амінокислот, за винятком триптофану. Останній проходить гематоенцефалічний бар'єр і перетворюється в гормон сну.

Відмова від вуглеводів

Надмірне вживання цукру і відмова від нього однаково погано позначаються на здоров'ї вашого мозку.

Глюкоза - не єдине паливо для життєво важливого органу, зазначив експерт. Через нестачу глюкози рівень цукру в крові стає нестабільним, а це може привести до нападів гіпоглікемії, сплутаність свідомості і непритомності.

Алкоголь

Алкоголь може негативно позначитися на вашому організмі і особливо на здоров'я мозку.

Вживання великої кількості алкоголю може вплинути на здатність мозку функціонувати і на рівень нейротрансмітерів в організмі, які є хімічними посередниками, що допомагають клітинам мозку взаємодіяти. Це не означає, що ви повинні навідріз відмовитися від алкоголю. Згідно з рекомендаціями фахівця, щоб залишатися здоровим, потрібно випивати не більше 1-2 келихів вина в день.

Пропуск прийому їжі

Мозок використовує 20% енергії, що отримується разом з кожним прийомом їжі. У разі пропуску, першим страждає саме цей важливий орган. Не отримавши достатню кількість енергії, організм переходить в компенсаторний режим, намагаючись створити глюкозу для мозку і збалансувати рівень цукру в крові до безпечного рівня.

Дефіцит вітаміну В12

Симптоми дефіциту вітаміну В12: погана пам'ять, сплутаність свідомості, депресія і слабоумство. Недолік цього вітаміну, що захищає нервові клітини, може привести до руйнування нервової системи. Найчастіше відчувають дефіцит вітаміну В12 люди, які відмовилися від споживання м'яса.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 151 | Додав: adminA | Теги: продукти, дієтологи, руйнують мозок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]