phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:38
Продукти, які захистять шкіру від сонячних опіків

Складений список продуктів, які захистять шкіру від сонячних опіків

Не тільки сонцезахисний крем здатний захистити шкіру від шкідливого впливу сонячних променів. Такий ефект забезпечують і деякі продукти харчування, включаючи всіма улюблений шоколад.  

Кращий спосіб захисту від сонячних опіків - знаходження в тіні і використання лосьйонів. Але дослідники з'ясували, що непоганий захист забезпечують і деякі продукти харчування. Хоча їх не можна вважати повноцінною заміною сонцезахисних кремів, певну користь у боротьбі з ультрафіолетовим випромінюванням вони дають. 

 На першому місці в цьому рейтинг помідори, які отримали свій характерний червоний колір від антиоксиданту лікопіну. В ході одного з досліджень, проведених у Британії, п'яти столових ложок томатів на день було достатньо для того, щоб підвищити захист від сонячних опіків на 33%. Відмінною профілактикою також можна назвати не маючі шкірки овочі та фрукти жовто-оранжевого відтінку, начебто моркви, манго, абрикосів і мускусної дині.

А в цитрусових фруктах, ягодах, перці, ківі та чорній смородині і крес-салаті містяться вітаміни С і Е, які захищають від випромінювання сонця, очищаючи організм від вільних радикалів. Додайте в раціон оливкову олію, нарізаний авокадо або несолоні горішки та насіння - вони містять мононенасичені жири, що накопичуються в шкірі і блокуючі сонячні промені. Це "хороші" жири, яких не варто боятися. Трохи темного шоколаду теж не завадить - 20 г на день протягом 12 тижнів підвищує опірність організму сонячних опіків в 2 рази. Тільки подбайте про те, щоб у шоколаді було побільше какао.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1647 | Додав: adminA | Теги: захистять шкіру від сонячних опіків, список продуктів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]