phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:09
Прості способи лікування кашлю для дітей та дорослих - лікарі розповіли

Лікарі розповіли прості способи лікування кашлю для дітей та дорослих

Простудний кашель - це не страшно

Медики наголосили, що при лікуванні кашлю, потрібно у першу чергу встановити його причину.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на “Healthinfo”, лікарі дали корисні поради щодо лікування різних видів кашлю.

Кашель – це захисний рефлекс організму, який дозволяє очищати дихальні шляхи від подразників, патогенних бактерій. З’являється він в результаті вірусів і простуд. Через дії інфекційних агентів на слизові шляхи починає вироблятися мокрота, яка перешкоджає нормальному вільному диханню.

Інший пусковий механізм виникнення кашлю – нежить. Слиз з носа тече вниз по горлу, подразнює нервові волокна, заважає нормальному диханню. Спрацьовує той же механізм, що в першому випадку, – людина кашляє.

Розглянемо всі можливі причини появи кашльового рефлексу: алергія; ГРВІ; куріння; інфекції дихальних шляхів; астма; інші патології органів дихання; печія або рефлюкс; потрапляння стороннього тіла в дихальні шляхи.

Простудний кашель – це не страшно, він з’являється разом з головним болем, нежиттю, підвищенням температури тіла. Рефлекс пройде сам, коли ви почнете одужувати. Звернутися за лікарською допомогою все одно бажано, особливо якщо значно підвищена температура тіла, кашель тримається три тижні і більше.

Насторожити повинна і загальна виражена слабкість, болі в грудях, набряки, проблеми з диханням. Для здорової дорослої людини або дитини застуда – звичайний патологічний стан, який проходить самостійно, але зайва обережність не зашкодить.

Небезпечні симптоми:

-незвичайний колір мокротиння (коричневий, бурий, зелений), наявність включень крові;
-різке зменшення маси тіла;
-сильні болі в грудях;
-проблеми з диханням (пацієнт може почати задихатися).

Уважно ставитися до здоров’я повинні пацієнти, які страждають хронічними захворюваннями, що ослабляють імунітет. Погано працюють захисні сили організму після перенесеної хіміотерапії, при цукровому діабеті, імунодефіцитних станах.

Терапію кашлю призначають з урахуванням причин, що його викликали. Якщо це алергія, прибирають контакт з алергеном, призначають полоскання, промивання.

Простудний кашель є відповіддю на роботу інфекційного агента, проходить сам. Прийом спеціальних препаратів (сиропи, таблетки, пастилки, розчини для полоскань) прискорює відходження мокроти, зменшує ступінь вираженості неприємних симптомів.

Можна при нежиті, кашлі і температурі пити настої липи, малини, гарячий чай з лимоном і медом. У приміщенні потрібно постійно робити вологе прибирання, регулярно проводити провітрювання.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 512 | Додав: adminA | Теги: лікарі, способи лікування кашлю для дітей т | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]