phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:11
Простий спосіб, як знизити ризик деменції, назвали вчені
Вчені з Нью-Йоркського університету з'ясували, що регулярне використання інтернету знижує ризик розвитку деменції серед людей похилого віку. Дослідження опубліковано в Journal of the American Geriatrics Society.

У дослідженні взяли участь понад 18 тис. дорослих без деменції віком від 50 до 64,9 року. За період спостереження у 4,68% учасників було діагностовано деменцію.

Регулярне використання інтернету знижувало ризик розвитку деменції, порівняно з нерегулярним використанням, приблизно на 50%. Цей зв'язок був однаковим незалежно від рівня освіти, расової приналежності, статі та покоління. Найменший ризик деменції був у тих, хто використовував інтернет не менше 6-12 хвилин на день.

"Онлайн-взаємодія може допомогти розвинути та підтримувати когнітивний резерв, який, у свою чергу, може компенсувати старіння мозку та знизити ризик недоумства", — пояснили автори дослідження.

Вчені також наголосили, що надмірне використання інтернету може мати негативні побічні ефекти, які необхідно вивчити у майбутніх дослідженнях.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 124 | Додав: radymo | Теги: спосіб, зниження, онлайн, ризик, деменція, пенсіонер | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]