phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:23
Простий спосіб захистити печінку від цирозу знайшли вчені

захист, печінка, цироз, кава Захистити печінку від цирозу, ризик якого підвищується в зв’язку з вживанням великої кількості алкоголю, можна простим способом – вживаючи каву. Рішення проблеми знайшли вчені Школи громадської охорони здоров’я імені Джона Хопкінса (США).

“Споживання двох чашок кави в день допомагає знизити ризик розвитку цирозу печінки, викликаного зловживанням алкоголем, на 44%. Трьох чашок на день – на 57%, чотирьох чашок-на 65%”, – повідомили американські дослідники.

Їх висновок заснований на результатах аналізу даних 14 208 осіб віком від 45 до 64 років, що збиралися більше двадцяти років. Фахівці знайшли, що простим способом захистити печінку від наслідків зловживання спиртним є пиття кави. Вони констатували: в середньому любителі кави знижують свій ризик захворювання на цироз печінки на 21%. Кава повинна вживатися без молока або вершків.

Вчені нагадали, що цироз, що характеризується зростанням рубцевої тканини органу, може стати причиною смерті людини – спеціального лікування даної патології не існує.

“Дуже важливо, що ризик розвитку цирозу може бути зменшений за рахунок простого споживання кави – напою, який дешевий і добре переноситься”, – сказав у зв’язку з цим співавтор проекту, доктор Олівер Кеннеді.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 336 | Додав: radymo | Теги: захист, цироз, кава, Печінка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]