phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:20
Протестують на добровольцях вакцину проти Еболи

 

У Франції почали набирати перших добровольців для тестування вакцини проти Еболи. Його проводить французький інститут охорони здоров'я та медичних досліджень, який займається пошуком та розробкою противірусного препарату.

Про це повідомляє видання Le Parisien.

Поки ще зарано говорити про те, що знайдені ефективні ліки проти Еболи. Кампанію координує міжнародний дослідницький проект, який має назву "Ebovac2".

Під час тестувань проходитиме перевірка та вдосконалення препарату превентивного використання. Він складається з двох ін'єкцій. Другу можна буде ввести в тіло людини лише через кілька тижнів після першої.

Перша ін'єкція є підготовчою і має "запустити" імунну систем людини. Друга почне підсилювати комплексну реакцію організму на вірус.

Вченим, під час експерименту, необхідно визначити оптимальний проміжок часу, який має бути між введеннями двох вакцин.

Науковці наголошують, що добровольцям у жодному разі не загрожує зараження вірусом Ебола. За участь у серії дослідів добровольці отримають грошову компенсацію. Її розмір складатиме від 760 до 1240 євро.

Тестування у Франції є лише частиною великого проекту. Головний його етап почали реалізовувати у Великобританії. У найближчий час проект планують запустити і в Африці.

Нагадаємо, боротьба з епідемією Еболи стала однією з глобальних проблем людства. Вірус спричиняє однойменну хворобу. Вона здатна дуже швидко поширюватися в міжнародних масштабах. Вперше її зафіксували у 1976 році у сільських місцевостях на півдні Судану та півночі Заїру.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1056 | Додав: adminA | Теги: вакцина проти Еболи, добровольці, тест | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]