phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:02
Протезування зубів на імплантатах в Києві

Популярне сьогодні протезування зубів в Києві та по всій Україні на імплантатах – це вживлення штучного стрижня-кореня, що встановлюється на місце відсутнього справжнього зуба з подальшим кріпленням на ньому протезів, які можуть бути знімними, умовно-знімними, незнімними або бюгельними.

Переваги імплантації

протезування зубів

Протезування зубів на імплантатах відрізняється безліччю достоїнств:

  • При імплантації штучного кореня щелепна кістка в місці імплантації не руйнується, оскільки функціональність встановленого зуба максимально наближена до справжнього, завдяки чому навантаження розподіляється рівномірно.
  • При імплантації не потрібно шліфувати "рідні" зуби.
  • Коронка, яка фіксується на імплант, максимально щільно прилягає до ясен, тому зовні вона виглядає дуже природно.
  • Термін служби імпланта становить 20 років, мостоподібного протеза в межах 10-15 років.
  • Для догляду не потрібно особливих навичок, знань і засобів.

Саме численні переваги протезування на імплантах зробили цей метод поширеним, популярним і найбільш часто використовуваним фахівцями в Києві та інших містах України.

Стадії протезування на імплантатах

Спочатку здійснюється томографія місця, куди передбачається вживити імплантат. На основі її результатів робляться хірургічні зліпки, за допомогою яких зубні техніки виготовляють індивідуальні моделі зубів для конкретного пацієнта. На цьому ж етапі здійснюється повна санація ротової порожнини: проводиться лікування карієсу, видаляються зруйновані зуби.

Безпосередньо перед хірургічною операцією з вживлення імпланта пацієнту вводять наркоз, вкручують штучні стрижні-корені, якщо є потреба, то нарощують кісткову тканину та зашивають розрізи на яснах.

Наступною стадією є протезування, яке буває:

  1. Миттєве. Здійснюється в тому разі, коли протези встановлюються на передні зуби, в зоні усмішки. Це дозволяє закрити отвори, що утворилися, які погіршують зовнішній вигляд. Після вживлення імпланта в нього відразу ж вставляється абатмен, на який фіксується тимчасова пластмасова коронка, потім зашивається рана, що утворилася в результаті хірургічного втручання. Встановлення постійних протезів проводиться через 3-6 місяців.
  2. Відстрочене, або двоетапне. Протезування проводиться через півроку після вживлення імплантів та повного їх приживлення. Щоб поліпшити зовнішній вигляд зубного ряду, встановлюються спеціальні формувачі ясен, а через 14 днів здійснюється фіксація постійних коронок.

Види протезів на імплантатах

Протези на імплантатах можуть бути знімними або незнімними, які в свою чергу поділяються на мостоподібні з коронкою з металокераміки або кераміки.

Коронки закріплюються на абатмен, вкручений в штучний корінь-стрижень. При відсутності декількох зубів імпланти імплантуються на певній відстані.

Мостоподібний протез фіксується на парні імплантати. Його головною перевагою є те, що власні зуби пацієнта не потрібно обточувати та шліфувати, завдяки чому досягається в тому числі й суттєва економія часу, що особливо важливо для пацієнтів, які працюють на виробництві зі щільним робочим графіком, на аудиторські фірми, служби доставки, підприємства, що займаються виготовленням банківських картк тощо.

Знімні протези встановлюються, якщо на щелепі відсутні всі зуби. Щоб конструкція трималася міцно, в кожну щелепу вживляють від 2 до 6 імплантів. Для їх кріплення можуть застосовуватися:

  • кулясті замки-абатмени, які одним кінцем вставляються в імплантат, а іншим – у протез;
  • балкова фіксація, при якій всі деталі самого імпланта з'єднуються спеціальною балкою, куди і фіксується протез.

Догляд за протезами на імплантатах

За всіма елементами конструкції (протезами, імплантами, кріпленнями) необхідний ретельний догляд:

  • очищати двічі на день зміцнюючою пастою для зубів;
  • обробляти ротову порожнину спеціальним ополіскувачем на ніч і після кожного прийому їжі;
  • обов'язково проводити чищення внутрішньої поверхні знімного протеза;
  • відвідувати стоматолога один раз на півроку для професійного чищення протезів.

Завдяки правильному догляду і дотримання всіх рекомендацій фахівців, протези на імплантатах будуть завжди мати привабливий зовнішній вигляд і прослужать максимально довго.

Детальніше про послуги протезування зубів на імплантатах в Києві можна дізнатися на сайті стоматологічної клініки "Дент Лайн" (Поділ) www.dentline.com.ua або за телефоном (044) 425 65 88

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 834 | Додав: radymo | Теги: імплантант, зуб, протезування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]