phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

09:14
Проти гіпотиреозу - найкращі натуральні засоби
Людина, яка страждає від гіпотиреозу, може керувати своїми симптомами за допомогою раціону: наприклад, вживання в їжу продуктів, багатих на цинк, селен і вітаміни В покращує функціонування щитовидної залози.

Гіпотиреоз - це стан, при якому щитовидна залоза не виробляє достатньо гормонів для підтримки метаболічних функцій.

В результаті можуть розвиватися несприятливі симптоми, такі як втома, запори, біль та депресія. Крім цього, захворювання може призводити до проблем шкіри, ламкості та випадання волосся, зміни когнітивних функцій (знижується пам'ять, виникає дратівливість), зміни сутінкового зору, формування аденоми гіпофіза, порушень у роботі шлунково-кишкового тракту.

Гіпотиреоз може вражати обидві статі, воно особливо поширене у жінок. За даними порталу MedikForum.ru, вживання продуктів, багатих певними поживними речовинами, може допомагати справлятися з гіпотиреозом. Цинк. Цинк є мінералом, який необхідний правильної роботи щитовидної залози - дефіцит цього мінералу призводить до зниження її активності. У свою чергу, харчування, насичене цинком, стимулює вироблення корисних гормонів, а метаболізму у стані спокою. М'ясо, молюски, бобові, насіння та горіхи є найкращими натуральними джерелами цинку. Селен.

Селен є мікроелементом, який грає ключову роль правильному функціонуванні щитовидної залози. Було виявлено, що додавання селену значно впливає на антитіла, які порушують роботу щитовидної залози, викликаючи тиреоїдит Хашимото (при цьому захворюванні імунна функція організму вражає його власні тканини щитовидної залози).

Існує багато здорових продуктів, багатих на селен, - це яловичина, тунець, індичка, бразильський горіхи і взагалі горіхи, яйця, сир. Вітаміни групи Ст.

При гіпотиреозі рівень вітамінів групи В в організмі знижується. Особливо важливий для залози ціанокобаламін (вітамін B12), який є «транспортером», що переносить до неї йод, а також необхідний для виробництва тиреотропного гормону (ТТГ). Його дефіцит здатний призвести до виникнення та розвитку патологічних симптомів гіпотиреозу, таких як хронічна втома, депресія, зниження когнітивних здібностей.

Збільшити рівень вітамінів В в організмі можна, вживаючи горох, спаржу, насіння кунжуту, тунець, сир, яйця, молоко. Пробіотики.

Згідно з дослідженням, опублікованим в Індійському журналі ендокринології та метаболізму, між гіпотиреозом та станом шлунково-кишкового тракту є зв'язок. З'ясувалося, що гіпотиреоз може спричинити надмірне зростання патогенних бактерій у кишечнику, здатних провокувати його захворювання, наприклад, діарею. Збільшення споживання пробіотиків сприяє здоровому балансу «хороших» та «поганих» бактерій у кишечнику. Для цього потрібно їсти більше ферментованих продуктів, таких як кефір або йогурт, квашена капуста, кімчі. Продукти, яких слід уникати. Також відомо, що деякі продукти харчування посилюють симптоми гіпотиреозу та їх споживання при цій проблемі слід уникати максимально можливою мірою.

Цукор та перероблені продукти. Вживання цукру та продуктів з високим ступенем переробки може посилити запалення в організмі та посилити симптоми гіпотиреозу. Глютен. Безглютенова дієта може бути корисною людям з гіпотиреозом і тиреоїдитом Хашимото.

У доповіді, опублікованій Національним фондом целіакії, йдеться, що у багатьох людей із захворюваннями щитовидної залози також є целіакія.
 
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 140 | Додав: adminA | Теги: натуральні засоби, гіпотиреоз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]