phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:56
Проти нежитю каланхоє

Використання каланхоє від нежитю дуже поширене в наш час. Його сік відноситься до біостимуляторів, а лікувальні властивості засновані на протизапальній дії, яка ефективна при боротьбі з бактеріями.

Як з каланхоє отримати сік, якщо воно росте у вас вдома? Рослину перед цим не треба поливати тиждень. Потім слід відрізати листя і помістити на тиждень в прохолодне і темне місце. Листя, заготовлені таким чином, подрібнюють, потім з них вичавлюють сік. Сік повинен бути або прозорим або світло-коричневим. Зберігати його слід в темному місці при температурі не вище +10 С. Перед вживанням сік даної рослини потрібно підігріти на водяній бані або витримати не менш 30 хвилин при кімнатній температурі. З соку можна зробити мазь, настоянку або використовувати в чистому вигляді.

Основною цінністю каланхоє від нежитю полягає в тому, що він добре очищає ніс, який вже нічим не вдається очистити. Після закапування декількох крапель такого соку, як дорослі, так і діти починають чхати, і разом з цим виходить назовні все те, що забивало носові пазухи.

Як застосовувати сік каланхоє від нежитю?
По-перше, слід бути обережними, оскільки цим соком можна завдати шкоди слизовій оболонці носа. По-друге, краще застосовувати свіжо приготований сік. По-третє, потрібно пам'ятати, що чим менше дитина, тим повинна бути менше концентрація соку в краплях, які ви хочете застосувати для лікування.

Рецепти застосування каланхоє від нежитю:

два-три рази в добу змащувати слизову оболонку свіжим соком;

закладіть в носові пазухи ватні тампони, попередньо змочені в сік каланхоє;

подрібніть два-три зрілих листки цієї рослини, вичавіть сік і закапайте по одній - дві краплі в кожний носовий канал, процедуру повторювати три рази в добу;

змішати в рівних пропорціях сік алоє і сік каланхоє, закрапувати по одній - дві краплі в кожний носовий канал 3 рази на добу;

змішайте половину чайної ложки цибулевого соку і одну чайну ложку соку каланхоє, закрапуйте цю суміш по-одній краплі в кожний носовий канал три рази в день;

так само при нежиті можна використовувати протирання носа зсередини соком цієї рослини.

Для самих маленьких дітей краще використовувати відвар листя каланхоє. Він досить м'який і не почне дратувати слизову оболонку носа дитини. Капати потрібно два - три рази в день по кілька крапель в кожну ніздрю.

Для більш дорослих дітей скористайтеся наступною порадою - протирайте соком даної рослини всередині кожної ніздрі. Для цього можна використовувати ватяну паличку, вмочіть її в сік каланхоє і протріть носик дитини легкими рухами. Даний спосіб добре використовувати, коли дитина вередує і не дає закапати в ніс.

Слід пам'ятати, що сік каланхоє буває різний по своїй "крепості" в залежності від віку рослини, тому потрібно обов'язково перевіряти наскільки міцними вийшли приготовані ліки, що б не заподіяти шкоду вашому малюку.

Не дивлячись на переконливий ефект застосування соку каланхоє від нежитю, офіційна медицина довго не визнавала його ефективність. Зараз сік даної рослини можна приготувати в домашніх умовах або придбати в аптеці.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 2531 | Додав: adminA | Теги: Проти нежитю каланхоє | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]