phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:06
Противірусну активність мають ці трави: список

З давніх часів трави використовувалися в якості природного лікування різних захворювань, включаючи вірусні інфекції. Це обумовлено високим вмістом сильнодіючих рослинних сполук.

трава, противірусна, активність, шавлія

Деякі трави можуть бути корисними для лікування вірусних інфекцій. Проте застосовувати їх потрібно тільки як доповнення до основного лікування.

Орегано

До складу орегано входить карвакрол, рослинне з’єднання, що має противірусні властивості. Дослідження засвідчили, що орегано ефективний в боротьбі з норовірусом, вірусом простого герпесу типу 1, ротавірусом та респіраторно-синцитіальним вірусом.

Шавлія

Противірусні властивості шавлії, в основному, пов’язані зі з’єднанням сафіфінолід, яке міститься в листках і стеблі рослини. Дослідження показали, що ця трава може боротися з вірусом імунодефіциту людини типу 1.

Базилік

Багато видів базиліку можуть боротися з деякими вірусними інфекціями. Одне з досліджень засвідчило, що екстракт солодкого базиліку виявляє високу ефективність проти вірусів герпесу, гепатиту В та ентеровірусу. Священний базилік підвищує імунітет, тобто сприяє боротьбі з вірусними інфекціями.

Фенхель

Дослідження довели, що екстракт фенхелю має сильну противірусну активність проти вірусів герпесу і парагрипу типу 3.

Часник

Доведено, що екстракт часнику може допомогти в боротьбі з вірусом папіломи людини, грипом А і В, ВІЛ, вірусною пневмонією та риновірусом. Часник також підсилює реакцію імунної системи, стимулюючи захисні імунні клітини, які захищають від вірусних інфекцій.

Лимонний бальзам

Екстракт лимонного бальзаму є концентрованим джерелом потужних ефірних олій та рослинних сполук, які мають противірусну активність. Дослідження засвідчили, що рослина має противірусну дію проти пташиного грипу, вірусів герпесу, ВІЛ-1 та ентеровірусу.

М’ята

Листя та ефірні олії містять активні компоненти, включаючи ментол і розмаринову кислоту, які мають противірусну та протизапальну активність. Відомо, що рослина може допомогти в боротьбі з респіраторно-синцитіальним вірусом.

Розмарин

Олеанолова кислота, що міститься в розмарині, довела активність проти вірусів герпесу, ВІЛ, грипу та гепатиту А, що вражає печінку.

Ехінацея

Багато частин рослини, включаючи її квіти, листя й коріння, використовуються для лікування різних захворювань. Дослідження показали високу активність ехінацеї проти вірусів герпесу і грипу.

Бузина

Дослідження на мишах показали, що концентрований сік бузини може пригнічувати реплікацію вірусу грипу і стимулювати реакцію імунної системи.

Категорія: Народні поради | Переглядів: 442 | Додав: radymo | Теги: трава, противірусна, шавлія, активність | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]