phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:50
Протягом усього життя жінки отримують менше оргазмів, ніж чоловіки - дослідження
Жінки під час сексу відчувають оргазм на 30% рідше, ніж чоловіки, навіть із віком і досвідом.

Про це свідчать результати дослідження, опублікованого нещодавно в журналі Sexual Medicine, що випускає видавництво Оксфордського університету. Аналіз включав дані опитувань 24 тисяч самотніх американців віком від 18 до 100 років.

За даними групи вчених під керівництвом науковиці Інституту імені Кінсі Аманди Гессельман, чоловіки будь-якої сексуальної орієнтації в будь-якому віці повідомляли про 70–85% оргазмів під час сексу, натомість жінки відчували оргазм у 46–58% випадках. Лесбійки та бісексуальні жінки віком від 35 до 49 років повідомили про більший рівень оргазму, ніж гетеросексуальні жінки.

На думку авторок/ів дослідження, наявність «розриву оргазму» у зрілому віці можна пояснити соціокультурними впливами та нормами, такими як недооцінка жіночого сексуального задоволення, упереджене сексуальне виховання та акцент на проникливому сексі. Ці суспільні установки, ймовірно, формують сексуальну поведінку та очікування, сприяючи задоволенню чоловіків протягом усього життя.

«Ми справді, як суспільство, начебто надаємо перевагу чоловічому задоволенню та недооцінюємо жіноче сексуальне задоволення. І я думаю, що це сприяє постійній диспропорції», — сказала докторка Гессельман у коментарі The New York Times.

Професорка психології в Університеті Флориди та авторка книжки «Кінчай! Твоє право на задоволення» Лорі Мінц, сказала, що результати дослідження підкреслюють необхідність комплексного статевого виховання, але також жінки повинні зрозуміти, що їм подобається, а потім почуватися впевнено та комфортно, говорячи про це своїм партнерам.

«Це можна виправити. Потрібні освіта, розширення можливостей, прийняття вібраторів і лубрикантів, використання слова “клітор”. Я заслуговую на задоволення так само, як і мій партнер, — і це також вимагає від партнера бути сприйнятливим і відкритим», — додала вона, зауваживши, що «розрив оргазму» є «підступним» побічним продуктом патріархального ставлення до сексу.

 Раніше всесвітньо відоме видавництво Thieme, яке випускає навчальну, довідкову та наукову літературу, зокрема медичні книжки, журнали та атласи, вперше додало до тритомного «Атласу з анатомії» нові детальні ілюстрації клітора.
Категорія: Сексуальні та інтимні поради | Переглядів: 421 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]