phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:08
Провокує серцевий напад така звичка

   Звичка, яка провокує серцевий напад

Порушення сну на вихідних загрожує хворобами серця.

Вчені з Університету Арізони, США, виступили з думкою про те, що нехтування сталим режимом сну у вихідні дні підвищує ризик людини постраждати від серцевого нападу.

У будь-якому випадку можливість лягти спати пізніше у вихідний день не принесе жодної користі організму. Люди, які дозволяють собі пізно лягати спати і пізно прокидаються у вихідні дні, в більшій мірі ризикують здоров’ям міокарда. Така звичка підвищує ризик виникнення серцевого нападу на 11%, показало дослідження.

В рамках проекту експерти обстежили близько 1000 чоловік у віці від 22 до 60 років. Вчені взяли до уваги такі параметри, як тривалість сну, наявність серцево-судинних захворювань, втома і сонливість в учасників. Їхні аналітичні висновки свідчать, що відхилення від стабільного графіка засинання і відхід до сну в пізній час у вихідні дні негативно впливає на функції серця, підвищуючи шанси порушень.

За словами дослідників, люди недооцінюють важливість для здоров’я такої звички, як засинання в один і той же час. Регулярний графік сну здатний бути простим, недорогим і при цьому ефективним способом профілактики хвороб серця, а також багатьох інших проблем зі здоров’ям.

Науковці підкреслили, що дані різних досліджень вказують на те, що саме регулярність сну, а не його тривалість відіграє визначальну для здоров’я роль.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 639 | Додав: adminA | Теги: Звичка, Серцевий Напад | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]