phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:05
Псведонаукову природу астрології знову довели вчені
Боротьба офіційної науки з астрологією йде досить давно, проте численні соціологічні опитування показують, що у різних країнах від чверті до половини населення вірять у твердження цієї псевдонауки. У новому дослідженні південнокорейські вчені завдали чергового удару по авторитету астрології, використовуючи суто наукові методи.

Психологи з Університету Кемьон проаналізували дані 12 791 особи. Вони оцінювали вісім компонентів, пов'язаних із життям піддослідних, у тому числі незадоволеність роботою, шлюбом, самооцінку здоров'я, відчуття нудності життя та депресії, а також низку інших показників. Потім вивчали дати народження учасників експерименту.

Дослідники хотіли з'ясувати, чи впливає знак зодіаку людини на якісь із оцінюваних показників його сприйняття життя. Як і слід було очікувати, кореляція виявилася навколо нульовою. Це дозволяє науково стверджувати, що немає жодного зв'язку між знаками зодіаку і тим, як складається доля людини, як формується її успішність та благополуччя.

Ці результати узгоджуються з попередніми емпіричними дослідженнями, які не могли знайти доказів, які б підтверджували тези астрології. Автори останньої роботи наголошують, що дуже важливо показувати людям псевдонауковість цього напряму. Це необхідно не лише з точки зору підвищення загальної наукової грамотності населення, а й задля допомоги у розвитку критичного мислення і сприяння прийняттю відповідальності за свої вчинки та власної долі.
Категорія: Гороскопи і поради астрологів | Переглядів: 593 | Додав: radymo | Теги: природа, астрологія, псведонаукова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]