phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:27
Радимо не завжди догоджати чоловіку, щоб родина була міцною


Ти хочеш виглядати ідеальною в очах свого чоловіка? А ти впевнена, що йому це треба?
Марина вже чотири роки живе в цивільному шлюбі. Її, як і більшість з нас, мама вчила бути слухняною. Нещодавно вона прийшла до невтішних висновків: "Я готую те, що любить Артем. Секс у нас трапляється тоді, коли хоче він. Відпочиваємо ми так, як подобається йому. Я мовчу про його звички, які мене дратують".
До чого призвело бажання Марини бути зручною? До того, що у неї почало накопичуватися роздратування (адже будь-які емоції вимагають виходу), яке вилилося в банальний невроз.
Може скластися враження, що чоловік Марини - останній гад і домашній тиран, від якого треба бігти чим швидше, тим краще. Аж ніяк! Марина сама поставила себе в придумані нею ж рамки, сама прописала собі сценарій, який довгий час неухильно виконувала. Чого вона чекала у відповідь? Як мінімум такого ж ставлення з боку чоловіка.
Але це дуже поширена жіноча помилка! Ми замовчуємо про свої інтереси та потреби, сподіваючись, що коханий розгадає загадку сфінкса і зробить так, як ми мріємо. Наївні! Знаєте, чим закінчилася ця історія? Одного разу Марина вирішила раз в житті вчинити так, як хоче вона. І не поїхала відпочивати на звичну турбазу, а організувала семиденну екскурсію по Європі. Улюблений був у захваті!
Тобто не сталося нічого страшного. Всі залишилися задоволені! Мало того, після декількох зауважень Артем привчив себе прибирати шкарпетки в ящик для білизни і викидати в сміття використані пакетики чаю. Всі обмеження, які виставляла себе Марина, були виключно в її голові!
"Жінка намагається сподобатися своєму чоловікові, бо в душі боїться, що він її кине, - коментує психолог Тетяна Аржанікова. - Цей страх теж нав'язаний суспільством. Зауважте, у нас кажуть: "залишилася сама", "чоловік пішов від неї", але рідко почуєш формулювання: "він залишився сам". Проаналізуйте, чого ви побоюєтеся, коли намагаєтесь в усьому догодити чоловікові. Що він залишить вас, усвідомивши, що мета вашого життя - аж ніяк не готувати йому пасту з пармезаном і прати білизну? "
Радій! Чоловік не оніміє, дізнавшись про те, що ти зовсім не така досконала, якою прикидалася! Подумай, що для нього важливіше: щаслива і задоволена дружина або вимиті поли?
Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 1914 | Додав: radymo | Теги: ідеальна дружина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]