phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:59
Радимо як приготувати аджику: рецепти з фото на різний смак

Читать статью по-русски: Советуем как приготовить аджику: рецепты на любой вкус

Радимо як приготувати аджику: рецепти з фото на різний смак

рецепт аджики У цій статті ми постаралися зібрати гранично прості, але при цьому смачні рецепти аджики не тільки з помідор, але, наприклад, і з слив. Головний секрет успішної консервації - добірні домашні овочі і ваше бажання зробити приємний гастрономічний сюрприз своїм близьким. Отож, приступаємо!

Безперечний плюс аджики в тому, що в банці вона може простояти мінімум два роки. Варто зауважити і той момент, що закручувати аджику в великі банки не варто. Ця закуска досить гостра, а значить, з'їсти її багато не вийде. Навіщо, щоб у відкритій банці в холодильнику вона втрачала свої смак і аромат? Поєднувати аджику можна як з м'ясом, так і з гарнірами: припустимо, з гречкою або пастою.

Аджика: домашній рецепт з помідорами

Вам знадобиться:

  1. помідори - близько двох кілограмів;
  2. солодкий болгарський перець - досить півкіло;
  3. часник - близько двохсот грамів;
  4. гострий перець - дві штуки;
  5. олія - п'ятдесят мілілітрів;
  6. близько двадцяти п'яти грамів оцту (9%);
  7. цукор - досить ста грамів;
  8. половина столової ложки солі.

Аджика: домашній рецепт з помідорами

Приступаємо до приготування

Починаємо приготування з підготовки часнику. Це один з найбільш кропітких етапів роботи, тому наберіться терпіння. Скористайтеся слушною порадою: щоб не очищати кожен зубчик від шкірки, скиньте їх в невелику миску і залийте окропом буквально на сім хвилин. Після цього часу просто злийте воду. Шкурки наче й не було! А якщо десь вони і залишаться, то зняти її буде значно простіше.

Що стосується болгарського перцю, то його досить очистити від насіння і плодоніжки, після чого розрізати на чотири частини (обов'язково уздовж).

Прийшов час м'ясорубки: через неї прокручуємо болгарський перець, всі помідори, а також перець чилі.

Отримана суміш переливається в каструлю середнього розміру. Далі варто додати в майбутню аджику сто грамів цукру, половину столової ложки солі і олії (близько п'ятдесяти грамів). Все ретельно перемішується, після чого вариться на маленькому вогні. Оптимальний час варіння - близько двох годин.

Порада! Врахуйте, якщо ви придбали водянисті помідори, то варити їх потрібно буде довше - близько трьох годин. Так закуска вийде густішою, а значить — більш смачною.

На заключному етапі в каструлю видавлюється часник і додається оцет. Суміш ретельно перемішується. Після того, як ви переконаєтеся, що солі достатньо, тушкуйте соус ще близько трьох хвилин.

Готова аджика розливається в невеликі банки. Нагадаємо, що попередньо їх потрібно стерилізувати. Не забуваємо банки перевернути і поставити в тепле місце на двадцять чотири години. Не буде зайвим укутати банки пледом або ковдрою. Приємного апетиту взимку!

Рецепт приготування аджики з перцю

Вам знадобиться:

  1. п'ять штук гострого перцю;
  2. вісім столових ложок цукру;
  3. сто грамів яблучного оцту;
  4. два кілограми солодкого перцю;
  5. дві столові ложки солі;
  6. двісті грамів часнику.

Рецепт приготування аджики з перцю

Приступаємо до приготування

Починаємо приготування аджики з підготовки перцю. Він розрізається на половинки, після чого з нього видаляються непотрібні елементи - плодоніжки і насіння. До слова, якщо є бажання, то насіння можна не видаляти з гострого перцю. Досить відрізати лише хвостики. У цьому випадку ваш соус вийде більш гострим.

Часник ретельно очищається і промивається. Щоб заощадити час, скористайтеся методом, про який ми розповіли раніше - обдайте часник окропом.

Далі інгредієнти потрібно подрібнити. Можна, звичайно, використовувати м'ясорубку, проте краще взяти кухонний комбайн або блендер. Подрібнюємо перці і часник.

Перекручена суміш виливається в миску (бажано використовувати глибоку). Туди ж додаємо сіль, цукор і оцет в зазначених вище пропорціях. Маса ретельно перемішується і настоюється близько двадцяти хвилин.

Далі аджика розкладається в попередньо стерилізовані банки (обов'язково сухі). Закриваємо їх кришками і ховаємо в холодильнику. Зима буде смачною!

Рецепт смачної аджики з часником (гострої)

Вам знадобиться:

  1. часник - півкілограма буде досить;
  2. гіркий перець — півкілограма;
  3. червоний салатний перець — півкілограма;
  4. сіль - сто грамів.

Рецепт смачної аджики з часником гострої

Приступаємо до приготування

Перед приготуванням перець ретельно промивається, після чого воді потрібно обов'язково дати стекти. Далі кожен перець розрізається на половинки. Обов'язково очищаємо овочі від насіння і плодоніжок.

Часточки часнику очищаються від шкурок. Для спрощення процесу можна обдати часник окропом.

Далі часник з перцем пропускається через домашній комбайн або м'ясорубку. Закуска практично готова. Додається сіль за смаком, все ретельно перемішується і розкладається в банки. Зберігати аджику можна в холодильнику. Попереджаємо: аджика виходить досить гострою. Якщо ви не любитель такої перчинки, то краще зменшити кількість гіркого перцю.

Готуємо зі слив: аджика рецепт з фото

Вам знадобиться:

  1. сині сливи - два з половиною кілограми;
  2. часник - дві-три головки;
  3. пекучий перець - достатньо трьох-п'яти стручків;
  4. томатна паста - дві столові ложки;
  5. цукор - близько двохсот грамів;
  6. сіль - дві столові ложки.

Готуємо зі слив: аджика рецепт з фото

Приступаємо до приготування

Отже, готуємо сині сливи. Їх потрібно ретельно промити, після чого, звичайно, видалити всі кісточки. Перець також ретельно промивається, обов'язково видаляються плодоніжки. Що ж стосується часнику, то його поділяємо на зубчики і очищаємо від шкурок. Не забувайте про дієвий метод - зубчики можна обдати окропом, після чого шкурка злізе сама.

Як і в попередніх рецептах, суміш овочів пропускається через кухонний комбайн або м'ясорубку. В отриману суміш додаються:

  1. цукор;
  2. сіль;
  3. томатна паста.

Пасту сьогодні можна купити в будь-якому супермаркеті. Краще вибирати натуральний український продукт, який, до слова, буде демократичним і за ціною. Все ретельно перемішується.

Майбутня аджика ставиться на вогонь, обов'язково маленький. Доводимо аджику до кипіння і варимо. Не забуваємо постійно помішувати. Варимо протягом двадцяти хвилин.

На завершення розливаємо суміш по стерилізованих банках і закручуємо кришками. Найкраще, щоб близько доби ви потримали банки перевернутими і накритими теплим пледом або ковдрою.

Альтернативний рецепт: аджика з помідорами, морквою і яблуками

Вам знадобиться:

  1. стиглі помідори - три кілограми;
  2. морква - шістсот грамів;
  3. часник - близько ста п'ятдесяти грамів;
  4. кислі або кисло-солодкі яблука - близько шестисот грамів;
  5. солодкий болгарський перець - близько шестисот грамів;
  6. гострий перець - досить п'яти стручків;
  7. рослинна рафінована олія - двісті п'ятдесят мілілітрів;
  8. сіль додати на ваш смак.

Всі зазначені овочі та фрукти гарненько промиваються. У перцю і томатів не забуваємо видалити плодоніжки. Що стосується болгарського перцю, то у нього варто видалити і насіння. Якщо є бажання, то у гострого перцю видаляти насіння не варто, тоді майбутня аджика вийде помітно гострішою. Перець і помідори ріжемо на шматочки невеликого розміру.

Морква ретельно очищається і також нарізається на шматки невеликого розміру. Можна приступати до яблук: вони розрізають на частини. Не забуваємо, що кісточки і серединка видаляються.

Перець, томати і яблука перекручуються в кухонному комбайні. Отримана суміш перекладається в каструлю. Ставимо посуд на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо аджику на середньому вогні близько півтори години. Періодично аджику потрібно помішувати. Часник також подрібнюється і додається в закуску. Перемішуємо і варимо ще близько п'яти хвилин. Заздалегідь готуємо стерильні банки, куди і закочує киплячу закуску. Традиційно банки перевертаються і загортають в ковдру на добу. Зберігаємо банки в підвалі чи коморі.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 4013 | Додав: admin | Теги: АДЖИКА, Рецепт, Фото | Рейтинг: 5.0/520
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]