phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:28
Рак могли "передати" людям рослини - вчені

 


Вчені: Рак могли "передати" людям рослини

Гени, які викликають рак, могли бути від початку характерними лише для рослин, а людям передалися близько 150 мільйонів років тому.

До такого висновку дійшли вчені, які провели наймасштабніший у світі аналіз так званих «стрибучих генів». Вони виявили критично важливу роль елементу, відомого як L1, який, згідно з новими даними, передався людям близько 150 мільйонів років тому, пише The Telegraph.

Зовнішній код виявився особливо динамічним і з тих часів призвів до пришвидшення багатьох змін у людській еволюції. Без нього людство не пройшло б через важливі генетичні мутації, які призвели також до виникнення смертельних видів раку. Оскільки L1 увійшов у людський геном дуже давно, неможливо напевне визначити, коли цей елемент «перескочив» на людей.

Однак команда вчених з Університету Аделаїди переконана, що елемент походить від рослин, комах чи інших вимерлих видів. Науковці наполягають, що L1 точно не з’явився спочатку у ссавців.

Професор Девід Адельсон, який очолив групу дослідників, каже, що вплив стрибучих генів, які правильно називають ретротранспозонами, докорінно змінили розуміння людської еволюції у чистому розумінні процесу в рамках ланцюга «батьки-нащадок». "Ми переконані, що входження L1 у геном ссавців став ключовим фактором у швидкій еволюції класу за останні 100 мільйонів років", – сказав вчений.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: вчені, рак, «передача» людям, рослини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]