phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:40
Рак можна вбити за 11 днів - голландські вчені

 

На Європейській конференції онкології грудей були представлені результати роботи голландських вчених, які успішно застосували комбінацію препаратів герцептину (трастузумаба) і лапатініба для лікування раку молочної залози.

Ці ліки і так використовуються в лікуванні раку грудей, але тут їх вперше застосували одночасно, причому до хірургії і хіміотерапії. Виявилося, що деякі види раку вони лікують за 11 днів, повідомляє видання «Anymous».

У поєднанні ці препарати знищують конкретний білок - рецептор епідермального фактора росту людини (HER2) - який впливає на розвиток і розмноження ракових клітин. Цей тип раку також небезпечний рецидивами.

Особливо привабливо в цьому підході то, що він позбавляє від необхідності хімії та хірургічного втручання. Це означає, що пацієнту не доведеться терпіти такі неприємні побічні ефекти, як облисіння, блювота і втому.

У дослідженні взяли участь 257 жінок з HER2-позитивним на рак грудей, з яких половина приймала комбіновані препарати, а половина виступала в якості контрольної групи.

В результаті у 11% тих, хто приймав препарати, через 2 тижні взагалі не залишилося ракових клітин, а у 17% пухлини істотно зменшилися.

У жінок контрольної групи, які брали тільки герцептин, аналогічні показники склали 0% і 3% відповідно.

Очевидно, що застосування цих ліків в комбінації набагато ефективніше в боротьбі з раком грудей, ніж окремо.

Проблема, однак, у тому, що патент допускає застосування Герцептин виключно в супроводі хіміотерапії. Можливо, тепер ситуація зміниться.

Будемо сподіватися, що це важливий крок в боротьбі з однією з найстрашніших хвороб в світі!

Нагадаємо, щогодини від раку грудей в Україні помирає одна жінка, щороку – більше 9 тисяч, за 25 років незалежності – понад 230 тисяч.

Як повідомлялося, американські вчені провели дослідження і встановили, що щоденне вживання одного яйця в день здатне знизити ризик розвитку раку грудей у ​​жінок приблизно на 18 відсотків.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: вбити за 11 днів, рак, голландські вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]