phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:32
Рани - як правильно їх обробляти

 

Не проколюйте мозолі

Невеликі мозолі можна не бинтувати. Зазвичай вони гояться самостійно. Винятком є ​​ мозоль, розташований там, де її можна випадково зірвати, наприклад, на стопі. У цьому випадку на мозоль потрібно наклеїти пластир. Міхури, що прорвалися, обробляють маззю з антибіотиком і накладають вільну пов'язку.

Розтягнення і перенапруження зв'язок

Розтягнення - це травма, яка виникає в результаті розриву зв'язок або сухожиль, в той час як перенапруження виникає в результаті підвищеного навантаження на м'язи. Ознаки розтягнення та перенапруження - біль і набряк. На додаток до холодного компресу, накладіть на ушкоджений суглоб тугу пов'язку. Пов'язка не повинна ускладнювати кровообіг. Для зменшення пухлини не знімайте пов'язку з хворого суглоба протягом двох днів, послаблюючи її на ніч. Зверніться до лікаря, якщо біль посилюється, або поліпшення не настає через п'ять днів.

Лікуємо незначні опіки

Зверніться за медичною допомогою при сильних опіках, опіках обличчя або якщо розмір опіку перевищує 5 см. Якщо лікування невеликих опіків проходить в домашніх умовах, промийте обпалену область прохолодною водою. Ніколи не використовуйте масло, жир або пудру. Потім нанесіть на опік тонкий шар мазі з антибіотиком. Накладіть пов'язку. Найкраще обробляти опіки за допомогою перев'язувального матеріалу, утримуваного на місці лейкопластиром.

Закриваємо відкриті рани

Зведіть краї порізу і закрийте рану за допомогою пов'язки «метелик». Вона накладається на саму рану, а не вздовж розрізу. Якщо поріз довгий, використовуйте декілька пов'язок. Зверніться за медичною допомогою у разі глибоких порізів, або якщо ви не можете самостійно зупинити кровотечу протягом 15 хвилин після накладення пов'язки, що давить.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 976 | Додав: adminA | Теги: Рани, правильно їх обробляти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]