phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:21
Рецепти сухого шампуню - як рідше мити волосся


 

Виглядати добре потрібно кожен день, але зайві півгодини на миття і укладання волосся є далеко не у кожного. Джессі Ретфінк зіткнулася з такою проблемою - їй доводилося мити голову щодня - і вирішила знайти відповідь в Мережі. Всі рецепти були зібрані, випробувані, і був опублікований список того, що дійсно допомагає.

Отже, у нас проблема: жирне волосся, яке потрібно мити і укладати кожен день! Як скоротити це хоча б до двох-трьох разів на тиждень? Виявляється, все набагато простіше і дешевше, ніж може здатися на перший погляд.

Шампунь

Перша порада: наносите шампунь не на все волосся, а тільки на корені волосся. Такий спосіб допоможе заощадити шампунь і добре відмиє коріння волосся, які зазвичай набувають жирного блиску першими. Частина волосся все одно отримає невелику дозу шампуню, коли ви будете його змивати.

Кондиціонер

Кондиціонер наноситься тільки на кінчики волосся. Для цього зберіть волосся в кінський хвіст і нанесіть кондиціонер тільки на нього, не торкаючись коренів волосся і шкіри голови. Більше того, так варто поступати не тільки тим, у кого жирне волосся, але і всім іншим, тому що навіть з сухими волоссям повністю вимити кондиціонер буде дуже складно.

Ще один хороший варіант - обполіскувати волосся не просто водою, а водою з додаванням невеликої кількість яблучного або винного оцту. Оцет прибирає зайвий жир з волосся і шкіри голови і робить волосся більш гладким і блискучим.

Щітка для волосся

Ще одним кроком, який наблизить вас до менш частого миття волосся, є правильний вибір щітки для волосся. Джессі радить купувати щітки з щетини. Такі щітки більш ніжно розчісують волосся і допомагають розподіляти олійку по всій довжині волосся, не даючи їй накопичуватися тільки на коренях. В результаті волосся довше виглядає чистим і не перетворюється в злиплі бурульки.

Подушка

Намагайтеся частіше міняти наволочки (особливо в спеку), оскільки це теж впливає на швидкість забруднення волосся і стан шкіри голови.

Хвости

Якщо довжина вашого волосся дозволяє вам збирати їх у високий хвіст, робіть це якомога частіше, коли у вас є можливість. Забране у хвіст або пучок волосся буде рідше торкатися шкіри голови і, відповідно, менше забруднюватися. Також не варто забувати про те, що волосся забруднюється ще й від того, що ми чіпаємо його руками, а коли вони зібрані в зачіску, ми робимо це набагато рідше.

Рецепти сухого шампуню

Інгредієнти для сухого шампуню (світле волосся):

    кукурудзяний або картопляний крохмаль - 1/4 чашки;
    харчова сода - 1 ст. л.

Інгредієнти для сухого шампуню (темне волосся):

    кукурудзяний або картопляний крохмаль - 1/4 чашки;
    харчова сода - 1 ст. л .;
    порошок какао без цукру - 2 ст. л.

Застосування

Змішайте всі інгредієнти в скляній банці або пластиковому контейнері, насипте в долоню чверть або половину чайної ложки суміші (в залежності від довжини волосся), потріть руки, нанесіть шампунь на корені і розчешіть волосся щіткою. Особливу увагу приділіть тим місцям, які стають жирними в першу чергу.

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 1127 | Додав: adminA | Теги: рецепти сухого шампуню - як рідше м | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]