phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:52
Рейтинг професій, що приваблюють психопатів - хірурги та священики

 

Британський психолог Кевін Даттон зробив підбірку професій, серед представників яких найчастіше можна зустріти психопатів, інформує D’marge.

Слід зауважити, що психопати – це необов’язково люди з відвертою схильністю до насилля.

Відсутність провини або емпатії, маніпулятивність, безвідповідальність, імпульсивність, антигромадська поведінка і егоцентризм, нездатність ідентифікувати себе з іншими. Ця частина ознак, за допомогою яких можна визначити, хто перед вами – людина з психопатією чи ні.

Які професії найбільш популярні серед психопатів?

Керівники (вони ж СЕО)

У психопатів, як правило, є так звана “стійкість до хаосу”. Більше того, іноді вони самі створюють хаос для інших (їм так зручно). Деякі психопати можуть і люблять використовувати власну імпульсивність і безстрашність, а також різні маніпуляції, щоб просуватися кар’єрними сходами. Інші не обов’язково є такими ж маніпулятивними і досягають вершини тільки завдяки своїм навичкам.

Адвокати
Притаманні психопатичним особам холоднокровність, вміння маніпулювати, холодність і впевненість у собі допомагають чудово вписатися в цю професію.

Ведучі, актори та інші працівники медіа

У роботі, що вимагає великої уваги громадськості, можливо, корисна така психопатична якість як нарцисизм. Крім того, популярність цього вибору кар’єри для психопатів може бути викликана вимогою бути спокійним перед обличчям тиску.

Хірурги

Можливі причини популярності серед психопатичних людей – необхідність імунітету до стресу і те, що хірургові потрібно щодня приймати швидкі й складні рішення.

Журналісти

Дуже часто успіху в журналістиці досягають не ті, хто дійсно талановито пише або вміє подати інформацію, а наполегливі, пролазливі та навіть нахабні люди, для яких нема жодних рамок і моральних принципів.

Поліцейські

Дуже напружена і небезпечна робота. Тому необхідність бути спокійним у кризових ситуаціях може бути причиною її популярності серед психопатичних людей.

Священнослужителі

Причинами, які можуть привертати психопатів до цієї кар’єри, називають “жагу влади, можливість маніпулювати і збагачуватися за чужий рахунок, доступ до конфіденційної інформації, експлуатацію інших тощо”.

Шеф-кухарі

Психопати процвітають в хаосі, де інші люди можуть зазнати невдачі, що може бути однією з причин, чому вони так добре працюють на неспокійній кухні. І так, кидатися у вас ножами вони навряд чи будуть.

Державні службовці

Потреба справлятися із завданнями в умовах кризи, відсутність роздратованості, “морального кодексу і почуттів до інших” може привертати психопатів до цієї роботи.

Які професії найменш популярні серед психопатів?

     Доглядальниця
    – Медсестра
    – Терапевт
    – Ремісник
    – Косметолог, стиліст
    – Волонтер
    – Учитель
    – Художник
    – Лікар
    – Бухгалтер

Даттон підкреслює, що ключ – це контекст. Та наголошує, помірне вираження психопатичних рис може дати значні переваги в житті та майбутній кар’єрі.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: хірурги, священики, професії, психопати | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]