phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:19
Рекордну кількість вакансій та зниження конкуренції фіксують в IT-сфері
У травні різко побільшало пропозицій для новачків у різних спеціальностях, тоді як середня кількість відгуків на вакансії за цей місяць скоротилася.

Про це свідчать результати дослідження DOU.

Минулого місяця на порталі DOU було опубліковано рекордну кількість вакансій за останні два роки – 5111. Це вже втретє з початку поточного року, коли кількість пропозицій перевищує позначку 5000 на місяць.

Якщо порівняти з квітнем, у 22 категоріях позитивна динаміка, у ще 20 – негативна, а п’ять залишились на тому ж рівні. Зростали переважно технічні напрями.

Максимальна кількість вакансій у травні традиційно припала на сферу маркетингу – вже 570. За останні два роки кількість позицій у цій галузі майже подвоїлася. На другому місці за популярністю опинилися вакансії для аналітиків – 337 у травні. З початку року їхня кількість зросла на 22%. За ними слідують вакансії в галузі продажів – 325 у травні. За останній рік вони збільшились на 23%. Область Data Science також помітно зросла вдвічі за останній рік. Крім того, зросла кількість можливостей для дизайнерів – на 34%.

З початку поточного року кількість пропозицій для фахівців у галузі QA зросла на 16%. Для продакт- та проєкт-менеджерів цей приріст склав 8% та 13% відповідно. Front-end розробники стали більш затребуваними з приростом 19%, а вакансії з Node.js збільшилися на 14%.

З-поміж нетехнічних вакансій значно збільшилася кількість можливостей для копірайтерів – рекордні 57 у травні.

Кількість miltech-вакансій і відгуків на них продовжує збільшуватися. У травні було 198 пропозицій.

З початку поточного року кількість іноземних вакансій збільшилась на 22%. У травні також помітно зросла кількість пропозицій на віддалену роботу – на 64 вакансії на місяць.

З початку року найбільш стрімко зросла кількість вакансій для фахівців без досвіду роботи – на 60%, що становить 146 можливостей у травні. Інші категорії з досвіду також зростають, хоч і з меншою швидкістю.

Попит на найдосвідченіших фахівців поступово збільшується, і за останній рік він зріс на 44%. Серед фахівців з досвідом від п'яти років найбільш популярні Front-end, Node.js і Java. Тоді як серед менш досвідчених фахівців перевага надається маркетологам та аналітикам. Для фахівців з досвідом до року найбільша кількість вакансій пропонується у сфері продажу.

У травні зменшилася середня кількість відгуків на вакансії – до 27. З лютого – мінус 17%.

 «Це можна пояснити тим, що вакансій стає більше, але й кандидати в травні були дещо менш активними», – пояснюють у DOU.

Найвища конкуренція нині спостерігається у сфері Front-end розробки, де у середньому 105 відгуків на одну вакансію. Проте, порівняно з квітнем, цей показник знизився на 20%. В галузі QA також спостерігається незначне зниження конкуренції – до 93,3 відгуків на вакансію.

Менша конкуренція і серед проджект-менеджерів (з 63 відгуків у січні до 49 у травні) і HR (з рекордних 70,9 у листопаді 2023-го до 48,2 нині).

У більшості технологій, де було рекордно багато відгуків, з березня їх поступово ставало менше (наприклад, Java, .NET, iOS тощо).
Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 556 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]