phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

01:25
Ретроградний Меркурій: чи впливає він якось на життя людини
Меркурій знову перебуває у ретроградному положенні і перебуватиме у ньому до 14 травня. Багато людей схильні списувати на рахунок цієї планети все, що може піти не так у житті.

Але чи це дійсно так? Чи правда планета, яка знаходиться на відстані 86 мільйонів кілометрів від Землі, може будь-яким чином впливати на наше життя?

Якщо у житті відбуваються неприємності, далека планета в них не винна.

Що таке ретроградний рух

Перебувати в ретрограді можуть усі планети Сонячної системи, це тому, що вони обертаються навколо Сонця, а не Землі. Якщо припустити, що все обертається навколо нас, то певний момент планети зупиняються, рухаються назад, а потім знову повертаються до звичайного руху. І саме ось цей зворотний рух і відомий як ретроградний.

Розглядати ретроградний рух як реальну фізичну характеристику небесного тіла все одно, що вважати Землю центром Всесвіту. Планети не зупиняють свого обертання та не змінюють його напрямки.

Всі планети обертаються довкола Сонця з різною швидкістю, яку ми можемо розрахувати.

Вплив ретроградного Меркурія на життя людини

Якщо говорити простими словами, чим ближче планета знаходиться до Сонця, тим швидше вона рухається. Якщо уявити орбіти планет як концентричні бігові доріжки, Меркурій "оббігає" Сонце за 88 днів, а Земля – за 365. Тобто Меркурій проходить повз Землю близько трьох разів на рік.

Якщо взяти за основу наукову працю Ісаака Ньютона, в якій вперше описано закон всесвітнього тяжіння, під назвою "Математичні засади натуральної філософії", то за допомогою цієї роботи можна з'ясувати, наскільки інші планети впливають на людей.

Припустимо, ви важите 60 кілограмів, то сила, яку ви передаєте Меркурію і яку Меркурій передає назад вам, становить приблизно 1,7x10 у мінус сьомому ступені ньютонів. Це приблизно 1/5 ваги волоска вії.

Тобто, згідно з фізичними законами, це вплив, який не може завдати жодної шкоди людині. Хоча, деякі люди продовжують вірити у протилежне.
Категорія: Гороскопи і поради астрологів | Переглядів: 139 | Додав: radymo | Теги: Меркурій, ретроградний, Вплив, життя, людина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]