phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:02
Риб'ячий жир для схуднення - як вибрати?

риб'ячий жир для схуднення Щоб скинути зайву вагу, багато фахівців рекомендують вживати риб'ячий жир для схуднення, який і поліпшить загальне самопочуття, і допоможе позбутися від декількох кілограмів. Наскільки швидко буде відбуватися цей процес, залежить від того, скільки жиру міститься в організмі конкретної людини. Спалювання жирової прошарку прискориться, якщо в організмі чоловіка його зміст не перевищує 15%, а у жінок 25% від загальної маси тіла.

Головною особливістю жиру риб є його основний компонент – омега 3 жирні кислоти, які по своїх властивостях і структурі значно відрізняються від рослинних і тваринних аналогів. Риб'ячий жир або Омега 3, купити який в Києві за кращою ціною в Україні можна в магазині Mordex.Net, складається з ейкозапентаєнової, дикозагексаєнової иа ліноленової кислот, які беруть участь у таких важливих функціях організму, як ліполіз (розщеплення жиру) та ліпогенез (скорочення місць, де відкладаються жири).

Саме тому регулярне вживання риб'ячого жиру не дозволяє набирати зайві кілограми, позаяк під впливом омега-3 в організмі всі жири відразу витрачаються, перетворюючись на енергію. Жироспалювальні властивості цього продукту були відкриті не так давно, але зараз вживання риб'ячого жиру для схуднення стає дедалі популярнішим.

Відгуки про риб'ячий жир для схуднення

Не вдаючись у подробиці біохімічних процесів, можна просто сказати, що риб'ячий жир стимулює гени, що відповідають за спалювання жирів і одночасно пригнічує функції тих генів, які сприяють накопиченню жирового прошарку.

У 2007 році американський журнал клінічного харчування опублікував результати тестувань, у процесі яких вивчався вплив риб'ячого жиру на розщеплення і розпад жирів. За підсумками численних тестів з'ясувалося, що жир риб дійсно є ефективним жироспалювачем та сприяє прискоренню схуднення.

Крім цього, було виявлено, що омега 3 впливає на рівень цукру в крові. Чим вище кількість інсуліну в крові, тим важче організму позбавлятися надлишків жиру. Вживання жиру риб значно знижує кількість цукру в крові, регулює його рівень, що призводить до прискорення зниження ваги і позбавлення зайвих кілограмів. Крім цього, омега 3 контролюють весь процес спалювання жирового прошарку.

Прийом риб'ячого жиру дозволяє організмові перетворювати всі жири, що знаходяться в ньому, на додатковий енергетичний потенціал. В цьому і проявляється феномен, коли людина позбавляється від жирового прошарку за рахунок харчування іншими жирами у вигляді жиру риб. І саме тому він безумовно входить до переліку продуктів здорового харчування, так само як натуральні сухофрукти та інші дієтичні продукти, які корисно вживати не лише вдома, але й під час перекусів на роботі, незалежно від того, працює людина на великому промисловому підприємстві у Харкові чи в звичайному офісі у Львові, бюро перекладів в Києві чи будь-якій іншій компанії.

Омега-3 як стимулятор росту м'язів

Риб'ячий жир відмінно стимулює також нарощування мускулатури. За відгуками відомих українських спортсменів, вони помітили істотний приріст м'язової маси після 1,5 місяців регулярного вживання омега 3. При прийомі 3-4 грамів жиру риб на день відбуваються позитивні зміни у процесі білкових сполук в м'язових тканинах, а омега 3 ще й збільшують розмір м'язових клітин.

Як застосовувати риб'ячий жир - дозування і результати

Конкретних приписів щодо того, в якій кількості потрібно вживати жир риб, не існує. Все залежить від персональних особливостей організму кожної людини і кількості зайвого жиру, що міститься в ньому.

Наприклад, фахівці Американської Асоціації Серця не рекомендують зловживати прийомом омега 3 і обмежити вживання риб'ячого жиру в межах 0,5-2 грама на день.

Існує й інша думка: нормальною дозою вважається вживання 1 грама риб'ячого жиру на 1% підшкірного жирового прошарку. Можна скористатися і варіантом «золотої середини»: приймати по 1-2 грами жиру риб по 2-3 рази на день.

Джерело: магазин спортивного харчування www.Mordex.net

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1060 | Додав: radymo | Теги: Вибір, жир, схуднення, риб'ячий | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]