phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:01
Ризик серцевого нападу злість збільшує у вісім разів, - вчені

 

Сильний гнів може викликати серцевий напад, тому лікарі знайшли ліки, які знижують рівень агресії.

Родинні чвари, агресивна поведінка на дорозі, робочі суперечки – всього цього буде достатньо для того, аби кров'яний тиск піднявся до небезпечного рівня, пише The Daily Mail.

Нові дослідження показали, що втрата самоконтролю може бути небезпечною для здоров'я. Буйний норов збільшує ризик серцевого нападу у понад 8 разів, вважають вчені. Ті, хто відчуває високий рівень занепокоєння, ризикує отримати серцевий напад протягом кількох годин після вибуху гніву, і вірогідність такого виходу збільшується у 9,5 разів.

Дослідники помітили, що дуже часто пацієнти з підозрою на інфаркт доставляються в лікарню після приступу гніву або тривоги.

Лікар Томас Баклі із Сіднейського університету (Австралія) розповів: "Збільшений ризик серцевого нападу, який виникає після сильного гніву, є результатом збільшення частоти серцевих скорочень, збільшення артеріального тиску, підвищення згортання крові".

Дослідники перевірили 313 пацієнтів, які були доставлені в лікарню з серцевим нападом. Вони помітили, що всі пацієнти гнівались протягом 48 годин напередодні їхньої появи в лікарні. Їхній гнів вимірювали за шкалою від 1 до 7 ("спокійний" – "шалений, без контролю, може нашкодити собі і оточуючим").

Гнів 7-4 рівнів спричинював серцевий напад. Тому лікар зауважив, що людям, які схильні до агресії та нервування, потрібна допомога: потенціальні профілактичні заходи з навчання знижують стрес. Такі заходи мають допомогти обмежити гнів та тривожність, а отже, допоможуть уникнути дій, які спричинять серцеві напади. При цьому, мінімалізація інших факторів, на кшталт куріння, також знизить ризик інфарктів.

Дослідники додають, що регулярне відвідування сауни захищає від серцевих хвороб. Чоловіки середнього віку, які часто відвідують сауну, вдвічі рідше помирають від серцевих нападів, кажуть вчені.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1096 | Додав: adminA | Теги: ризик серцевого нападу, злість збільшує у вісім разів, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]