phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:59
Ризик виникнення інфаркту артрит підвищує

 

Артрит підвищує ризик виникнення інфаркту
Згідно з результатами дослідження Європейського співтовариства кардіологів (European Society of Cardiology), пацієнти з ревматоїдним артритом знаходяться в групі підвищеного ризику
виникнення раптового інфаркту міокарда.

При цьому дана ймовірність підвищується навіть при відсутності симптомів серцево-судинних патологій у таких пацієнтів та наявності у них традиційних факторів ризику, таких як куріння і цукровий діабет, інформує news.еizvestia.com.

За словами вчених, ревматоїдний артрит в анамнезі практично подвоює ризик виникнення раптового інфаркту міокарда навіть без наявності серцево-судинних патологій. Так, за результатами дослідження, у ¼ таких пацієнтів може трапитися раптовий серцевий напад.

У даному дослідженні взяв участь 91 пацієнт з ревматоїдним артритом (90% - жінки, середній вік - 59 років) і традиційними факторами ризику розвитку серцево-судинних захворювань, але без наявності будь-яких симптомів таких патологій. У ході дослідження було вивчено наявність ішемії міокарда та атеросклеротичних змін судин у всіх учасників, а також визначені маркери запалення з метою виявлення ступеня активності ревматоїдного артриту.

В результаті дослідники виявили, що 55% пацієнтів мали дисліпідемію (високий рівень ліпідів у крові), 32% - гіпертонію, 14% - були курцями, і 10% мали цукровий діабет II типу в анамнезі. Майже у ¼ (24%) пацієнтів відзначалася ішемія міокарда. Значущої кореляції між ішемією міокарда і ступенем активності ревматоїдного артриту, а також факторами ризику розвитку серцево-судинних захворювань в учасників виявлено не було.

За словами вчених, наявність ішемії міокарда без будь-яких симптомів серцево-судинних захворювань у пацієнтів з ревматоїдним артритом вказує на підвищений ризик виникнення інфаркту міокарда та смерті від серцево-судинних патологій. Крім того, отримані результати дослідження свідчать про необхідність проведення діагностичних тестів для своєчасного виявлення проблем з серцево-судинною системою у пацієнтів з ревматоїдним артритом. Це має важливе значення для профілактики та зниження смертності від серцево-судинних захворювань.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1035 | Додав: adminA | Теги: артрит, ризик виникнення інфаркту | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]