phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

23:17
Рятує від раку шкіри щоденне споживання томатів - онкологи

 

Ризик утворення пухлин значно скорочувався, довів експеримент з мишами, організований Університетом Огайо.

Як зазначає Eurek Alert, коли мишей в щоденному режимі годували 10% -м порошком з томатів і при цьому піддавали дії УФ-випромінювання, ймовірність появи раку зменшувалася на 50% в порівнянні з мишами, які не отримували порошок.

Тривалість експерименту становила 35 тижнів. Секрет криється в каротиноїдів - з'єднаннях, що дають томатам червоний колір.

Раніше проведені дослідження з людьми показували, що споживання томатної пасти пригнічує розвиток сонячних опіків. Основний каротиноид в томаті - лікопін. Серед всіх рослинних пігментів цієї групи дане з'єднання показало себе як найбільш ефективний антиоксидант.

Тобто воно бореться з окислювальним стресом, викликаним УФ-випромінюванням. Правда, вчені вважають, що від пошкоджень шкіри рятує не тільки лікопін. До слова сказати, медики роблять ставку і на вакцини.

Персоналізовані вакцини проти раку шкіри працюють. Це довели вчені з Австрії, США та Німеччини. Дані вакцини можуть стати ефективним методом профілактики небезпечного захворювання, що відрізняється високою агресивністю.

Відомо, що меланома швидко утворює метастази. Вже вийшли друком результати першої фази клінічних випробувань. Застосовувалася вакцина направлена на 20 персоналізованих неоантигенна (речовин, які організм сприймає як чужорідні і потенційно небезпечні і реагує на них виробленням власних антитіл).

У чотирьох щеплених пацієнтів рецидиви меланоми не спостерігалося протягом 25 місяців. Також вчені вперше випробували персоналізований підхід до вакцинації на основі РНК.

Метод знищує у пацієнтів з раком шкіри неоепітопи (частини макромолекул антигенів, які розпізнаються імунною системою). В результаті у 8 пацієнтів з 13 через 23 місяці після вакцинації пухлини зникли повністю. Найближчим часом вчені перевірять вакцину проти інших видів раку.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: онкологи, споживання томатів, рак шкіри | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]