phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:27
Рятує волосся від випадіння вживання меншої кількості жирів
жир Загальновідомо, що ожиріння пов’язане з розвитком багатьох захворювань у людей. Хвороби серця, діабет та інші захворювання надзвичайно поширені у людей з ожирінням. Однак не зовсім зрозуміло, як органи організму погіршуються і втрачають функціональність від хронічного ожиріння.

Група дослідників з Токійського медичного та стоматологічного університету (TMDU) використовувала експерименти з мишами, щоб дізнатися, як дієта з високим вмістом жиру або генетично обумовлене ожиріння можуть вплинути на витончення та випадання волосся. Автори виявили, що ожиріння може призвести до виснаження стовбурових клітин волосяного фолікула (HFSCs) через індукцію певних запальних сигналів, блокуючи регенерацію волосяного фолікула і в кінцевому підсумку призводячи до втрати волосяних фолікулів.

Як правило, HFSC самооновлюються кожен цикл росту волосяного фолікула. Це частина процесу, яка дозволяє нашому волоссю постійно рости. З віком людини кількість HFSC не поповнюється, що призводить до їх зменшення і, отже, витончення волосся. Хоча люди з надмірною вагою мають більший ризик андрогенної алопеції, чи витончення волосся, молекулярні механізми були в основному невідомі.

"Дієта з високим вмістом жиру прискорює витончення волосся, виснажуючи HFSC, особливо у старих мишей", – розповідає провідний автор дослідження Хіронобу Морінага. "Ми порівняли експресію генів у HFSC між мишами, що харчувалися жирами, та стандартними мишами, що харчувалися нормальною дієтою, і простежили кількість HFSC після їх активації. У мишей, що харчувалися жирами, волосся починало випадати швидше та рясніше".
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 285 | Додав: radymo | Теги: вживання, жир, випадіння, порятунок, волосся | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]