phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:08
Ромашка аптечна: корисні властивості та застосування

Ромашка є не просто красивою квіткою, яка подобається практично всім жінкам, а насамперед лікарською рослиною, яка володіє багатьма цілющими і дуже корисними властивостями.

З усіх видів ромашки лікувальна вважається тільки вид аптечної. Квітки цього виду дуже відрізняються від інших видів цієї рослини. Вони мають вигляд маленьких кошиків з маленькими язичковими пелюстками і з досить великої серединкою і тому виглядають не дуже привабливо, але для медицини вони мають досить високе значення.

Корисні лікарські властивості ромашки аптечної мають широке використання в багатьох косметичних та лікарських засобах.

Ромашка аптечна має самі різні властивості:
- антисептичні;
- протизапальні;
- кровоспинні;
- дезінфікувальні;
- седативні;
- болезаспокійливі;
- протисудомні;
- потогінні та багато інших.

Ця трава здатна лікувати багато жіночих захворювань. Для цього можна приготувати спеціальний настій: беремо 1 невелику ложку квіток ромашки і заливаємо їх окропом, після чого квітки настоюють 30 хвилин, а потім їх необхідно процідити. Навіть якщо проводити спринцювання жіночих статевих органів таким відваром, воно допоможе швидко зняти запалення яєчників.

Ромашка є лідером по застосуванню в різних косметичних засобах, томущо її корисні властивості широко використовуються при лікуванні різних захворюваннях. Також спостерігається її застосування в дитячій косметиці, так як за допомогою цієї рослини можна захистити і заспокоїти ніжну дитячу шкіру від впливу на неї зовнішніх подразників. Цю рослину часто використовують в рецептах кремів, масок і лосьйонів домашнього приготування. А ще відваром ромашки часто полощуть волосся, в результаті чого вони стають слухняними і здоровими.

Для лікування вугрового висипу, чиряка, різних запальних процесів і ран на тілі людини можна використовувати гарячу ванну, при цьому додавши у воду відвар квіток ромашки. Для проведення цієї процедури спочатку необхідно приготувати міцний настій з квіток ромашки: на 4 ложки суцвіть взяти літр кип'яченої води. Дані процедури необхідно робити мінімум 1 раз на місяць для профілактики, що зробить шкіру вашого тіла ніжною і чистою.

При простудних захворюваннях найчастіше застосовується такий рецепт настою: взяти 1 невелику ложку квітів ромашки і кип'ятити їх у воді близько 3 хвилин, після чого треба остудить і процідити. Приймати його варто тільки в теплому вигляді до трьох разів на день близько 50 мл. При ангіні рекомендується проводити полоскання порожнини рота відваром липи і ромашки.

Всі самі корисні властивості квіток ромашки допомагають в лікуванні багатьох захворювань шлунка і кишечнику. Для цього використовують трав'яний відвар: по 1 ложці квіток ромашки, нагідок і суцвіть липи. Все це закип'ятити з літром води і приймати протягом всього дня в якості простого напою, за бажанням можна додати невелику кількість цукру. Цей чай допоможе вам добре очистити весь кишечник.

Також ромашку використовують і при ревматизмі. При цьому рекомендується парити ноги в досить міцному настої цієї рослини, з розрахунком на 200 мл дуже гарячої води 3 ложки квіток.

Квітки ромашки дуже часто заварюють і п'ють у вигляді чаю. Такий напій покращує травлення і заспокоює нервову систему. Для цього візьміть чайну ложку суцвіть, потім залийте їх окропом і насолоджуйтеся ароматним і приємним смаком даного напою.

Категорія: Народні поради | Переглядів: 4915 | Додав: radymo | Теги: ромашка аптечна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]