phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:44
Рослинний білок: 10 найкращих джерел
картопля гриби Усе більше й більше людей намагаються скоротити кількість споживаних продуктів тваринного походження та замінити їх рослинними. Однак така дієта повинна забезпечувати організм усіма необхідними поживними речовинами.

Отримати достатню кількість білка може бути тяжко для людей, які не вживають м’ясо та інші продукти тваринного походження. Ось 10 найкращих рослинних продуктів, здатних забезпечити організм необхідним білком.

Соєві продукти

Соєві продукти є одними з найкращих джерел рослинного білка. Наприклад, тофу, продукт, приготований із соєвих бобів, широко використовується в якості замінника м’яса. Соєві продукти також містять велику кількість кальцію та заліза.

Сочевиця

Червона і зелена сочевиця містить велику кількість білка, клітковини та цінних поживних речовин. Приготована сочевиця містить близько 8,84 г білка на 150 г продукту.

Нут

Приготований нут містить близько 7,25 г на 150 г продукту. Крім того, до складу нуту входять вітаміни В1, В2, РР, В5, В6, В9, С, А, К і бета-каротин. Він корисний для серцево-судинної системи і сприяє зниженню ваги.

Арахіс

Близько 20 г білка міститься у 150 г продукту. Арахіс також є відмінним джерелом здорових жирів. Продукт корисний для здоров’я серця і здатний знижувати ризик розвитку деяких видів раку.

Мигдаль

150 г мигдалю містить близько 16 г білка. Мигдаль корисний для шкіри й очей, а також здатний запобігти передчасному старінню. Продукт містить велику кількість вітамінів групи В, необхідних для належного функціонування організму.

Спіруліна

Спіруліна містить велику кількість поживних речовин, таких як залізо і вітаміни групи В. Вона випускається у вигляді розчинного порошку і харчових добавок. Продукт можна додавати у воду, коктейлі, фруктовий сік, салати або закуски.

Кіноа

Близько 8 г білка міститься у 150 грамах кіноа. Це зерно також містить велику кількість поживних речовин, таких як магній, залізо, клітковина і марганець.

Насіння чіа

Насіння чіа – відмінне джерело рослинного білка, що використовується для приготування коктейлів, йогуртів і пудингів. Насіння містить невелику кількість калорій і здатне захистити організм від серцево-судинних захворювань.

Картопля

Картопля є відмінним джерелом рослинного білка, калію і вітаміну С. Продукт має протизапальні властивості та застосовується для лікування шлунково-кишкових розладів.
Овочі із великим вмістом білка

Багато овочів здатні забезпечити організм необхідною кількістю білка. Так у 150 г броколі міститься близько 4 грамів білка. До овочів, багатих білком, також належать гриби, зелень та різні види капусти.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 470 | Додав: radymo | Теги: Білок, Гриби, рослинний, картопля, Джерело | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]