phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:25
Роз’яснення НСЗУ - як реабілітуватимуть постраждалих українців під час війни
У зв’язку з воєнними діями українці, особливо військові, представники спеціальних служб та територіальної оборони, мають високий ризик отримати серйозні ураження, внаслідок яких потребуватимуть не тільки лікування, а й реабілітації.

НСЗУ планує запровадити новий медичний пакет для постраждалих.

Про це Відкритому розповіли експерт з реабілітації  департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Ігор Чабаненко та начальниця управління Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталія Шуліка.

Наталія Шуліка Як зазначають у Національній службі здоров’я України, до програми медичних гарантій належать реабілітаційні послуги для дорослих та дітей з ураженнями опорно-рухового апарату, нервової системи.

Це пакети «Медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років з ураженням опорно-рухового апарату» та «Медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років з ураженням нервової системи». «Також наразі планується новий окремий пакет для постраждалих під час війни. Він стосується як військових, так й цивільних. Скоріш за все, реабілітація буде більше ніж 14 днів. Всі деталі наразі обговорюються, ми ще не розуміємо звідки буде братися бюджет на новий пакет. Ймовірно, фінансування можуть буде перерозподілені з ковідних пакетів. Адже, наразі великої епідемії коронавірусу немає.

Точно розуміємо виклики, що наразі перед нами стоять й необхідність в додатковому пакеті програми Медичних гарантій», – пояснила начальниця управління Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталія Шуліка.

За словами експертів з реабілітації, наразі пакети від НСЗУ в основному були розраховані на цивільних, тому додатковий дуже потрібен. Особливу увагу треба приділяти психологічній й навіть психіатричній реабілітації військових.

Інакшими словами, роботи у лікарів найближчі 5-10 років буде дуже багато. Ігор Чабаненко Підставою для безоплатного проходження медичної реабілітації є скерування. Його може виписати лікар первинної ланки, з яким укладена декларація (сімейний лікар, педіатр, терапевт) або лікуючий лікар.

Також пацієнта можуть перевести на реабілітацію з іншого закладу або клінічного підрозділу закладу охорони здоров’я. Послуги реабілітації можуть надаватись як амбулаторно, так і стаціонарно. Адресу найближчого закладу, який уклав договір з НСЗУ на відповідну послугу, можна дізнатись в контакт-центрі за номером 16-77.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 213 | Додав: adminA | Теги: реабілітація постраждалих українців, НСЗУ, час війни | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]