phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:14
Розповів, як правильно спати, головний хірург США
Головний хірург США Вівек Мурті (Vivek Murthy) став гостем подкасту Smartless. Серед інших тем в ході ефіру лікар розповів, як поліпшити якість сну.

Мурті зізнався, що сам він все життя намагався бути послідовним щодо сну, але це не завжди вдавалося. "Це свого роду боротьба протягом усього життя. Я відношу себе до сов, які повинні вставати дуже рано, – не найвдаліше поєднання", – зазначив він.

Спати від 7 до 9 годин

Більшості людей необхідно спати близько восьми годин на добу-від семи до дев’яти. “Ми знаємо, що здоров’я тісно пов’язане з нашим способом життя: що ми їмо, наскільки активні, скільки ми спимо. Такі звички кореняться в культурних нормах”, – пояснив він.

Сон в певний час

Мурті порадив лягати спати в один і той же час щоночі. При цьому він зазначив, що перед сном важливо уникати відволікаючих факторів, наприклад, смартфонів.

Спокійний мозок

Крім того, важливо опинитися в “потрібному місці”, коли ми починаємо засипати, додав хірург. “Тому що наш мозок працює з шаленою швидкістю, а думки летять в різних напрямках”, – пояснив він. Мурті порекомендував навчитися контролювати їх і направляти в потрібне русло, заспокоюючи мозок.

Сильний імунітет

Правильний сон може поліпшити імунну систему, нагадав лікар. Цей фактор ще ніколи не був так важливий, як в період пандемії коронавірусу, додав він. Відомо, що серйозні проблеми зі сном, включаючи безсоння, апное і порушення циркадного ритму, можуть заважати роботі імунітету.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 101 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]