phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:55
Розробили новий тип серцевого клапана українські фахівці

 

Українські фахівці розробили абсолютно новий тип серцевого клапана з нітінола.

Клапан, сконструйований за принципом Геймліха, дозволить здешевити операції з імплантації в десятки разів, розповів глава Центру дитячої кардіології і кардіохірургії, професор Ілля Ємець.

"Нітінол — це сплав нікелю і титану, що володіє ефектом пам'яті форми. Тобто він може відновлювати задані параметри при нагріванні, наприклад, знаходячи форму ажурної конструкції всередині судини. Нині широкої доступності методу перешкоджає його дорожнеча. Вартість операції в мюнхенській клініці становить як мінімум 40 тис. євро, причому левова частка цієї суми припадає на високотехнологічний імплантат", - розповів фахівець.

Професор також поділився деталями інновації українських хірургів – абсолютно новий тип серцевого клапана.

"Назвали його геймліх. Сталося так, що у нас просто не було виходу. Дитина дуже маленька, і потрібно або пересаджувати серце, або вона просто помре. І тоді ми застосували серцевий клапан, сконструйований за принципом Геймліха. Нещодавно мене запросили представити цей досвід на щорічному конгресі кардіохірургів в Лондоні. Нашим винаходом зацікавилися також мюнхенські колеги", - зазначив Ємець.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1026 | Додав: adminA | Теги: українські фахівці, новий тип серцевого клапана | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]