phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:21
Салат, покладений в формі картини Кандинського, виявився смачнішим звичайного, з тих же продуктів

 

Салат, покладений в формі картини Кандинського, виявився смачніш им звичайного, з тих же продуктів

Науковці Оксфордського університету стверджують, що їжа, сервірована у вигляді будь-якого твору мистецтва, здається смачнішою, ніж традиційно укладена на тарілці або накидана в безладді, повідомляє BBC.

У дослідженні, проведеному лабораторією перехресних досліджень Оксфордського університету, шістдесятьом добровольцям було запропоновано спробувати три салати з одних і тих же інгредієнтів: неохайно кинутий на середину тарілки, охайно покладений в тарілку, а також оформлений в формі абстрактної картини Василя Кандинського "Малюнок N 201".

Добровольцям давали салати з грибів і овочів (броколі, цикорій, перець, кольорова капуста і горошок), а також були посол і заправлені буряково-морквяним соусом, оливковою олією і маслом папероні. Ми же в свою чергу зауважимо, що знайти завжди оригінальні та смачні рецепти салатів в Україні можна онлайн, на кулінарному ресурсі cookery.com.ua.

Учасники експерименту визнали, що "салат Кандинського" смачніший, і зазначили, що могли б заплатити за нього в ресторані в два рази більше, ніж за інші.

На думку науковців, цей експеримент доводить, що всі почуття людини пов'язані і підхід до їжі як до твору мистецтва дійсно робить її смачнішою, принаймні в людському сприйнятті.

Дослідники зазначають, що результати експерименту можуть мати практичне значення для заохочення вживання здорової їжі. "Ми в змозі змусити людей є більше салатів, змінивши їх зовнішність", - говорить професор Чарльз Спенс.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 1646 | Додав: radymo | Теги: рецепти салатів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]