phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

09:27
Сауна - місце для відпочинку і одночасно складна інженерна споруда

Сауну в Фінляндії зустріти можна буквально в кожному будинку. Приміщення з розпареним гарячим повітрям не тільки розпарює тіло, але і приносить користь всьому організму. Вважається, що пару годин, проведених в сауні, омолоджують тіло людини. Напевно, на пальцях однієї руки можна перерахувати тих, кому протипоказано париться в лазнях і саунах.

Сьогодні провести дозвілля, відпочиваючи в саунах, банях чи лазнях, є можливість не тільки в багатих людей, відвідуючи готельні комплекси, приватні лазні, і інші місця, можливість попаритися є практично у кожного. Цінові пропозиції настільки широкі, що будуть по кишені кожному. До речі, дуже зручно, що онлайн розміщуються бані, тому кожен може собі щось вибрати.

Проте багато людей також будує власні лазні та сауни. І в цьому є безліч плюсів: можливість паритися в будь-який зручний вам час і стільки, скільки ви хочете, хоч і цілодобово. Щоб попаритися вам не потрібно кудись їхати, шукати найбільш прийнятні варіанти, всього лише - вийти у двір. Також власне приміщення ви зможете облаштувати з особливим комфортом для вас особисто, враховуючи ваші побажання щодо дизайну. І, наостанок, ваша лазня або сауна зможе бути джерелом додаткового доходу, адже завжди знайдуться бажаючі нестандартно провести свято в сауні або просто попаритися.

Споруда сауни/лазні відбувається в 3 етапи:

  • вибір місця;
  • будівництво приміщення під сауну/баню;
  • облаштування обладнанням і додатковими матеріалами.

Від обладнання залежить робота сауни. Даний етап вважається не менш важливим, оскільки обладнанням характеризується надійність, якість, комфортабельність і престиж сауни.

Сауна - в першу чергу не проста інженерна споруда, від правильності проектування залежить комфорт і безпека. Так як в приміщенні буде дуже висока температура - безпека приміщення і людей, які перебувають в будівлі, - в пріоритеті.

Другий етап - будівництво приміщення під сауну/баню - справа не хитра, і побудувати будівлю зможе кожен, хто знайомий з будівництвом. У Мережі є безліч ресурсів та інформаційних статей з докладною інструкцією будівництва лазні/сауни. Звичайно, вирішивши зайнятися самостійно будівництвом споруди, вам варто набратися терпіння і сил, адже сауну за тиждень не збудувати.

Якщо у вас немає часу або ви не впевнені в своїх силах, в такому випадку, звичайно ж, краще всього найняти фахівців.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1242 | Додав: radymo | Теги: Львів, баня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]