phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:10
Серед українських ягідників набирає популярності вирощування лохини

 

Один з останніх трендів плодового-ягідних господарств в Україні — вирощування лохини. При цьому, для забезпечення достатнього виробництва ягоди, посівні площі під культурою потрібно збільшити до 6-8 тис. га.

За словами Ліліани Дмитрієвої, засновника розплідника «Брусвяна» в Україні збільшується попит на вирощування лохини, при цьому, щоб наситити внутрішній ринок ягодою, посівні площі під культурою потрібно збільшити до 6,0-8,0 тис. га, повідомляє mind.ua.

Лідером за посівним площами цьогоріч стала Житомирська область — під цю культуру тут відведено 400 га. Також великі площі посадки ягоди у Волинській і Київській областях.

Минулого року в Україні зібрали понад 1300 тонн ягоди, що майже на 25% більше, ніж позаминулого. При цьому, сумарні площі лохини в Україні становлять понад 1000 га, що майже в 1,5 раза більше, ніж, наприклад, займає малина.

Щоб висадити гектар лохини, потрібно орієнтовно 10-20 тис. доларів. Перший промисловий урожай кущі дають на третій-четвертий рік і потім плодоносять до 50 років. З 1 га можна зібрати до 12 тонн ягоди.

Витрати на вирощування кілограма лохини становлять 10-15 грн. При цьому в сезон у роздробі лохину продають по 250–350 грн за кілограм, оптова ціна закупівлі — від 80 грн за кілограм.

Експерти вважають, що на такі обсяги господарства вийдуть через п'ять-шість років.

Перевагою вирощування лохини є те, що на відміну від полуниці/малини вона порівняно довго зберігається — до тижня. І добре піддається заморожуванню.

Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 1055 | Додав: adminA | Теги: вирощування лохини, ягідник, популярність | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]