phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:02
Що дитина успадковує від батька - таємниці генетики
Чи буде малюк більше схожим на маму, чи на тата – залежить від домінантних ознак. Проте є речі, які з більшою ймовірністю малюк успадкує саме від свого батька

Структура волосся

В перші роки життя структура, товщина і колір волосся дитини може змінитися кілька разів. Проте переважно свою зачіску дитина успадковує від батька. Особливо, якщо це кучері.

Губи

Пам'ятайте, як свого часу ви не могли намилуватися посмішкою коханого? Така ж чарівна посмішка буде у вашого малюка. А разом з нею форма і пухкість губ, як у тата. Крім цього, може передатися ямочка на підборідді.

Татові гени

Структура та стан зубів

Якщо тато страждає будь-якими стоматологічними захворюваннями, то, швидше за все, вони передадуться і дитині. Особливо це стосується прикусу, форми зубів і стану ясен. Якщо тато в дитинстві був частим гостем в стоматологічному кабінеті, так само регулярно буде відвідувати лікаря малюк.

Поза для сну

Напевно, кожен бачив у соціальних мережах фото, на яких зображені діти та їх татусі, що сплять в однакових позах. Це абсолютно не випадковість. Позу для сну дитина на генетичному рівні успадковує від свого батька.

Схожі пози під час сну

 Тяга до ризику

Бажання ризикувати та тяга до азарту – якості, які дитина успадковує саме від батька. Якщо чоловік азартний, полюбляє ризик й вирішувати справи зопалу, то, в більшості випадків, такими ж якостями буде наділена дитина.

 Зріст

Ще один важливий показник, який дитина успадковує від свого тата – зріст. Гени, що відповідає за ріст майбутнього малюка передаються саме по чоловічій лінії. Важливий момент, що хлопчики можуть бути навіть вище, ніж їхні батьки. Причиною тому є генетична пам'ять, яка «зберігає дані» відразу про кілька поколінь.

Стать

Завдяки тому, що чоловічий набір хромосом, відрізняється від жіночого, саме батько відповідає за те, хто ж народиться в сім'ї – хлопчик чи дівчинка.
Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 454 | Додав: adminA | Теги: таємниці генетики, дитина, спадок від батька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]