phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

08:11
Що потрібно їсти, коли ви захворіли - допоможуть одужати
Коли ви хворієте, для боротьби організму з інфекцією дуже потрібна енергія. Правильно вибрана їжа може не тільки надати вам сил, а ще й сприяти швидшому одужанню. Ми підготували для вас список продуктів, які завдяки своїм корисним властивостям допоможуть одужати.

Курячий суп, бульйон

Супи та бульйони наповнені смаком і поживним речовинами і при цьому є легкими для травної системи. Протягом багатьох поколінь курячий суп був засобом лікування хвороб, адже це джерело вітамінів, мінералів, калорій і білка, які потрібні організму у більших кількостях, поки ви одужуєте від хвороби.

Тепла рідина допомагає зменшити закладеність. Курка в супі також містить амінокислоту цистеїн. Він розщеплює слиз і має противірусну, протизапальну та антиоксидантну дію.

Гарячий чай

Як суп та бульйон він діє як природній засіб, що знімає набряки. Він має бути гарячим, аби знімати закладеність, але не настільки, щоб ще більше дратувати запалене горло. Споживання чаю - це чудовий спосіб тримати свій організм зволоженим.

Часник

Часник має багато переваг для здоров'я. Одне дослідження за участю 146 осіб показало, що учасники, які приймали добавки на основі часнику, мали приблизно на 70% менше лікарняних ніж група без цих добавок.

Також екстракт витриманого часнику може посилити імунну функцію та зменшити тяжкість застуди та грипу. Тому додавання часнику у їжу, може зробити її насиченішою за смаком, а також допомогти боротися із грипом та застудою.

Імбир

Він стане у нагоді при боротьбі з нудотою. Якщо вас нудить або ви блюєте, імбир полегшить ці симптоми.

Найкраще зробити з нього чай. Для цього натріть на тертці очищений корінь імбиря і залийте окропом на 10 – 20 хвилин. Процідіть і додайте лимон та мед.

Імбирний настій також зміцнює імунітет, бадьорить, зігріває і наповнює силами. При застуді він не тільки допомагає впоратися з недугою, але і покращує мозкову активність.

Мед

Має антибактеріальні властивості, часто використовується як антисептична пов'язка для порізів або опіків.

Мед може стимулювати імунну систему, полегшувати сезонну алергію і заспокоювати кашель.

Банани

Банани м'які, їх легко їсти. Цей фрукт багатий поживними речовинами та вуглеводами. Калій у бананах допомагає поповнити запаси електролітів, які дуже необхідні організму, що заслаб.

Ще однією великою перевагою бананів є розчинна клітковина. В організмі вона перетворюється на гель, взаємодіючи з рідиною. Тим самим допомагає зупинити діарею і зменшити кількість вільної води в травному тракті.

Також днями ми розповідали про 5 найкорисніших трав'яних чаїв, які допоможуть не тільки урізноманітнити ваш раціон, але дати вашому тілу безліч корисних речовин.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 156 | Додав: adminA | Теги: коли захворіли, допоможуть одужати, потрібно їсти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]