phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:28
Що радять лікарі - мерзнуть ноги – в чому причина

 

Пам’ятайте бабусині поради з дитинства взувати тепле взуття і не забувати про вовняні шкарпетки?

У холодну пору року ноги швидко замерзають через велику тепловіддачу: а змерзлі ступні і ноги призводять до переохолодження всього організму. Але існують люди, у яких і ноги, і руки мерзнуть навіть у теплу пору року, а взимку подвійно, ніякі вовняні шкарпетки не рятують. Чому ж у одних мерзнуть ноги, а у інших – ні? І що ж з цим робити?

Терапевти відзначають, що нижні кінцівки (ступні і ноги) мерзнуть при цілому ряді захворювань: гіпотонії (зниженому кров’яному тиску), вегетосудинній дистонії, анемії (недокрів’ї), гіпотиреозі (захворюванні щитовидної залози), зараженні глистами, ряді захворювань спини. Також часто ноги мерзнуть у худорлявих людей. Це пов’язано з тим, що у астеніків грудна клітка вужча, а розмір серця – менший, в результаті кровообіг в організмі слабкіший. Заважають нормальному кровообігу зміни судин – наприклад, атеросклеротичні утворення, а також куріння і деякі медикаменти, які викликають спазм судин.

Визначити справжню причину, через яку мерзнуть ноги, допоможе звернення до лікаря і комплексне обстеження. Ну а щоб допомогти собі і в холодну пору року менше мерзнути, медики радять не тільки тепло одягатися, носити тепле і зручне, що не перетискає стопи взуття. Зміцнити судини і поліпшити кровообіг допоможуть контрастний душ, відвідування сауни або лазні (якщо немає протипоказань), правильно обрана фізична активність. Для судин ніг корисні йога, плавання, велоспорт, піші прогулянки.

Дуже шкодить здоров’ю судин нікотин, тому від сигарет краще відмовитися. Зверніть увагу на своє харчування: частіше включайте в раціон морську рибу, червоне м’ясо, морську капусту, морепродукти. Дотримуйтесь питного балансу (30 мл води на 1 кг маси тіла), збільшення кількості рідини, що випивається (якщо немає схильності до набряків) поліпшить циркуляцію крові і створить відчуття тепла.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: лікарі, причина, мерзнуть ноги | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]