phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:42
Що у вас у крові високий рівень холестерину - як зрозуміти це
Як зрозуміти, що у вас у крові високий рівень холестерину Названо ознаку небезпечного рівня холестерину, помітну на обличчі.

Який холестерин є небезпечним?

Холестерин – це найважливіший компонент жирового обміну в організмі та структурна частина гормонів, наприклад, естрогену та тестостерону, вітаміну D, жовчних кислот, необхідних для перетравлення жирів; він використовується для побудови мембран клітин. З цього погляду холестерин дуже важливий підтримки здоров’я. Однак, якщо його занадто багато, то це може викликати появу різних хвороб і навіть ризик смерті.

Згідно з дослідженнями англійських учених, дуже часто наслідком підвищеного холестерину в крові у чоловіків та жінок стають такі захворювання, як інфаркт та інсульт.

Щоб не опинитися в групі ризику та вчасно вжити заходів щодо оздоровлення організму, слід знати свій рівень холестерину.

Вважається, що оптимальний рівень – 5 і менше ммоль/л. А ось, якщо цифри перевищують позначку 7,8 ммоль/л, слід насторожитися і негайно записатися на прийом до лікаря для коригування лікування.

Як зрозуміти, що підвищений холестерин, не здаючи аналізи?

Одна з найяскравіших ознак підвищеного холестерину – поява на обличчі ксантом (невеликі злегка жовтуваті нарости на шкірі). Найчастіше вони виникають на століттях чи навколо них. При цьому самі по собі ці ксантоми абсолютно нешкідливі і не завдають людині жодних проблем.

При виявленні ксантоми на обличчі людині рекомендується звернутися до лікаря та здати аналіз крові, який підтвердить або спростує його побоювання.

Якщо ж підказками тіла знехтувати, то все може закінчитися інсультом або серцевим нападом.

Пам’ятайте: протистояти хворобам і продовжити собі життя можна лише двома способами — ведучи здоровий спосіб життя і дотримуючись принципів правильного харчування або дотримуючись докладних інструкцій лікаря.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 126 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]