phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:38
Що вказує на серцевий напад - 10 симптомів
Згідно з дослідженням вчених Гарвардського університету (США), у 25% випадках серцевий напад проявляється безсимптомно. Але найчастіше йому передують симптоми, які не можна ігнорувати. Це дозволить врятувати життя

1. Біль у грудях

Біль у грудях є одним із найпоширеніших симптомів серцевого нападу, особливо у чоловіків. Іноді вона проявляється почуттям сильного тиску, тому її часто плутають із розладом шлунка. Найкраще негайно звернутися до лікаря.

2. Кашель

Постійний кашель може вказувати на серцевий напад, що наближається, як і накопичення рідини в легенях. Будьте обережні, щоб не прийняти симптоми серцевого нападу за симптоми бронхіту чи пневмонії.

3. Запаморочення

Запаморочення може передувати серцевому нападу і є симптомом неминучої втрати свідомості. Також воно може бути пов'язане з аритмією чи раптовими змінами серцевого ритму.

4. Втома

Цей симптом може виникнути за кілька днів чи тижнів до серцевого нападу. Щоправда, він може бути ознакою інших розладів.

5. Нудота та відсутність апетиту

Незадовго до інфаркту або під час його може виникнути блювання. Невелике здуття живота, пов'язане з проблемами із серцем, може заважати апетиту та травленню.

6. Біль у руці

У багатьох випадках серцевий напад, особливо у чоловіків, починається з болю в грудях і поширюється на руки, плечі та лікті, а також на шию, щелепу та живіт. Іноді біль може виявитися в одній або відразу обох руках, плечах.

7. Прискорене серцебиття

Прискорене і нерегулярне серцебиття, особливо якщо воно супроводжується слабкістю, запамороченням і утрудненим дихання, може сигналізувати про серцевий напад, серцеву недостатність або аритмію. Це може призвести до раптової смерті.

8.Труднощі з диханням

Утруднене дихання та задишка можуть вказувати на проблеми з легенями, такі як астма або синдром хронічної обструкції. Але ці ж симптоми можуть вказувати на проблеми із серцем, особливо якщо вони супроводжуються болем у грудях.

9. Холодний піт

Раптова холодна пітливість вважається дуже поширеним симптомом серцевого нападу. Людина може почати потіти раптово, як під час спортивного тренування, навіть якщо сидітиме спокійно в кріслі.

10. Розлад шлунка

У деяких випадках серцевому нападу може передувати розлад шлунка. Воно може бути викликане поганим кровообігом у черевній порожнині, симптомом, який може сигналізувати про серцевий напад.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 219 | Додав: adminA | Теги: Серцевий Напад, 10 симптомів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]