phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:11
Що врятує від депресії мільйони людей - вчені

 

Волоські горіхи можуть підвищувати настрій у чоловіків. Такого висновку дійшли американські вчені.

Дослідження показали, що, крім ожиріння та раку, горіхи можуть знижувати ризик депресії. Однак їхній вплив на психічні функції здорових людей вивчили недостатньо. Найчастіше такі експерименти проводили на тваринах. Про це повідомляє naked-science.

Вчені з американського університету провели дослідження, в якому ефекти волоських горіхів вивчалися на здорових людях і в той же час - в контексті гендерних відмінностей. Участь в ньому взяли 64 студенти різної статі. Протягом восьми тижнів, вони щодня їли хліб з волоським горіхом, а потім 8 тижнів – без горіхів.

Аналіз раціону учасників показав, що під час експерименту юнаки самостійно скоротили прийом молочних, макаронних, хлібобулочних виробів і круп і в той же час більше споживали сою і рисове молоко. Дівчата знизили обсяг споживання молока, сиру, круп і сухофруктів.

Споживання хліба з волоським горіхом значно поліпшило настрій у чоловіків. Суттєвого покращення настрою у жінок при цьому не спостерігалося. Причини гендерної специфіки ефекту невідомі. На думку вчених, зрозуміло лише, що включення в раціон волоських горіхів позитивно впливає на стан здоров'я.

Порятунок для чоловіків з низьким рівнем лібідо знайшли вчені Європейської колегії нейропсихофармакології у Відні. Інтенсивна терапія світлом збільшує сексуальну спроможність.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1109 | Додав: adminA | Теги: горіхи, від депресії мільйони людей | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]