phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:28
Шипшиновий чай - 7 причин його випити
Плоди шипшини недаремно називають ягодами здоров’я, адже вони багаті потужними антиоксидантами і поживними речовинами. Це натуральний антибактеріальний і протизапальний засіб, що позитивно впливає на здоров’я, імунну систему і зовнішній вигляд.

Шипшина має дивовижні протизапальні властивості. Кілька досліджень показали, що плоди шипшини пом’якшують запалення і болі, пов’язані з остеоартритом. Вважається, що вітамін С і антиоксидантний вміст ягід відповідальні за такі переваги.

    Антивірусна дія

Високий рівень вмісту вітаміну С у шипшині робить її чудовим засобом для підтримки імунної системи. Вітамін С підвищує агресивність білих кров’яних клітин, які швидше і ефективніше реагують на віруси і бактерії, знижуючи ризик зараження, а також впливають на час відновлення організму після хвороби.

Відмінний сечогінний засіб

Фруктові кислоти і пектин у ягодах шипшини роблять його відмінним сечогінним засобом, очищають нирки від токсинів і забезпечують їх здоров’я. Пектин також ефективний у боротьбі із закрепами.

    Натуральне проносне

Дика шипшина містить 24,1 г дієтичного волокна на 100 г плодів. Дивовижна кількість, яка стимулює більш часті та регулярні рухи кишечника. Волокно не тільки стимулює травлення, а й регулює моторику кишківника, м’яко знімаючи закреп. Крім того, щоденне споживання харчових волокон зменшує час, протягом якого наша товста кишка піддається впливу токсинів у відходах. А це позитивно позначається на її здоров’ї. Можна або їсти сирі плоди, або пити відвар з шипшини, щоб поліпшити моторику кишківника.

Користь для шкіри

Ягоди шипшини – це в’яжучий засіб. А також відмінне джерело вітаміну А – необхідної поживної речовини для шкіри з чудовими антибактеріальними властивостями. Ви можете вживати чай із шипшини або використовувати відвар для протирання шкіри. Це надасть їй здоровішого вигляду.

Олія з плодів шипшини

Призначена лише для зовнішнього застосування, допомагає зберегти вологу в шкірі, наситити її та підтримати рівень пружності завдяки вмісту вітаміну Е. Цей засіб має потужну протимікробну дію, що запобігає появі прищів. Олію з плодів шипшини часто застосовують косметологи для масажу обличчя.

    Джерело антиоксидантів

Шипшина містить бета-каротин, лікопін, лейко-антоціаніни, лютеїн, зеаксантин, вітаміни А і С, всі потужні антиоксиданти, які вистежують і руйнують реактивні молекули кисню, які називають вільними радикалами. Так підтримується здоров’я клітин. Збільшення кількості вільних радикалів провокує появу запальних процесів, може викликати мутації в клітинах, змушуючи їх розмножуватися некеровано і перероджуватися у ракові.

Знижує ризик серцевих захворювань

Чай із плодів шипшини корисний серцево-судинному здоров’ю. Антиоксиданти в шипшині зменшують запалення і зберігають цілісність кровоносних судин, що знижує ризик серцевих захворювань.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 193 | Додав: adminA | Теги: здоров’я, шипшиновий чай | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]