phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:44
Шкодить печінці сильніше за горілку такий напій

  Названий напій, який шкодить печінці сильніше за горілку

Вживання цього напою провокує виснаження функцій клітин, органів і тканин в людському організмі.

Найбільш істотної шкоди організму людини завдають енергетичні напої, що містять велику кількість кофеїну, – про це в інтерв’ю Телеканалу новин «24» заявив лікар, кандидат медичних наук Анатолій Печинка.

«Такі напої викликають виснаження енергетичних запасів у клітинах органів і тканин, подразнюють органи травлення, вичавлюють з організму всю можливу енергію. Енергетичні напої надають більш агресивний вплив на внутрішні органи, чим міцна горілка», – констатував медпрацівник.

Анатолій Печинка зазначив, що любителям подібних напоїв загрожує можливий розвиток серйозних захворювань травної системи, серця. Крім того, енергетики негативно впливають на психічне здоров’я. Але головної шкоди від вживання таких напоїв зазнає печінка.

«У слабо алкогольних напоях міститься велика кількість цукру, присутні ароматизатори, харчові синтетичні барвники, стабілізатори смаку, нерідко там можна виявити ще й сурогати алкоголю. Така гримуча суміш повільно, але впевнено отруює печінку, яка змушена розщеплювати алкоголь і виводити його з організму», – підкреслив лікар.

Переглядів: 681 | Додав: adminA | Теги: шкода печінці, напій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]