phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

09:22
Шкодять вашим ниркам ці три звички
Нирки виконують дуже важливу функцію в організмі. Вони фільтрують та виводять шкідливі речовини з організму. Можливо, ви навіть не підозрюєте, але деякі щоденні звички можуть погано впливати на стан цих органів.

Хоча головне завдання нирок – виведення токсинів з організму, вони виконують ще багато важливих функцій. Це підтримка балансу електролітів (калій, кальцій, натрій та ін.), виробництво певних гормонів.

Вважається, що захворювання нирок виникають з двох основних причин. Це наявність високого кров’яного тиску та цукрового діабету.

Тим не менше, є і звички, що сприяють розвитку хвороб нирок. Це:

Прийом знеболювальних. Аналгетики здатні призвести до ниркової недостатності. Саме тому їх не можна приймати у великих дозах, та й взагалі перед їх прийомом потрібно порадитися з лікарем. Імовірність розвитку проблем з нирками при прийомі великих доз знеболюючих підвищується залежно від віку, а також від цукрового діабету, виразки шлунка, гастроезофагеального рефлюксу.

Вживання у великих кількостях солі та натрію. Якщо ви щодня їсте занадто багато солоних продуктів, то у вас часом може підвищитися кров’яний тиск, а це збільшує ризик утворення каменів у нирках. Крім того, надлишок натрію в організмі може збільшити наслідки діабету, хвороб серця, інсульту, серцевої недостатності, затримки рідини в організмі. Денна норма натрію – менше 1 чайної ложки.

Нестача води в організмі та зневоднення. У дорослої людини 60% тіла складається із води. Вона потрібна для нормальної роботи нирок. Пов’язано це з тим, що вона позбавляє організм від шкідливих речовин, допомагає зберігати баланс електролітів, тримає судини відкритими, щоб кров краще постачала організм киснем і поживними речовинами, знижує ризик утворення каменів у нирках та інфекцій у сечовивідних шляхах.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 155 | Додав: adminA | Теги: Шкода, нирки, три звички | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]