phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:47
Шосте масове вимирання вже почалося - вчені
Вчені майже впевнені в тому, що чергове глобальне вимирання настало. Людство не змогло вплинути на цей процес ніяк, окрім як прискорити його. Нове дослідження показує невтішну картину. Про це повідомляє Science Alert.

На цьому трагічні новини не закінчуються. Експерти кажуть, що був якийсь план, який міг допомогти зупинити вимирання. Але навіть з цим люди не впоралися. Ще у 2022 році, а саме в грудні, був підписаний "пакт про мир з природою". Ініціаторами стали учасники конференції ООН. І якби все, що в ньому викладено, було б реалізовано, у людства з’явилися б шанси уникнути глобального вимирання.

Однак нове дослідження показує, що план повністю провалений. Зберегти вимираючі види не вдається, більш того, деякі з тварин і рослин почали вимирати ще у більших кількостях.  Про це свідчить тимчасова затримка в майже 50 років між змінами навколишнього середовища та популяцією тварин і птахів.

Більш того, при підписанні "пакту миру з природою" не була врахована ця затримка. Невідомо, через чию недбалість це сталося, але план без урахування таких даних можна вважати неактуальним.

Річард Корнфорд – зоолог з Музею природної історії розповів, що на думку його і його колег, те, що люди роблять сьогодні в спробах уберегти природу, дасть свої перші плоди не раніше, ніж через 10 років. А поки що вченим нічого не залишається, як фіксувати нові негативні наслідки аж до 2050 року.

З досліджень відомо, чим більший вид, тим довше його екологічне відставання. Тому для таких представників фауни знадобиться набагато більше часу. Відомо, що життєдіяльність людей змінила приблизно 70% всієї планети. Нові реалії можуть бути несумісні з умовами, в яких зможуть жити птахи, риби, тварини й люди кінець кінцем.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 198 | Додав: radymo | Теги: масове, Вимирання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]