phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:41
Шпинат: при яких захворюваннях його не можна їсти
Шпинат являє собою суперфуд і його користь неодноразово була доведена вченими. Незважаючи на це, продукт має свої протипоказання, тому медики назвали захворювання, при яких його не можна їсти.

Якщо у людини є порушення водно-сольового обміну, тоді шпинат краще прибрати з раціону. Це стосується тих, хто має хвороби печінки, нирок, нефрит, захворювання жовчного міхура і підшлункової залози.

При сечокам’яній хворобі медики також не рекомендують їсти рослину. Вся справа у великій кількості щавлевої кислоти, здатної сповільнювати засвоєння заліза і кальцію – тоді можуть виникнути камені.

За словами експертів, від шпинату варто відмовитися людям з подагрою (через що входять до складу пуринів) і виразкою шлунка. Що стосується останнього, то щавлева кислота сильно подразнює слизову оболонку органу, посилюючи запалення.

Медики не рекомендують їсти цю зелень і алергікам через високо рівня гістаміну. Зі шпинатом варто бути обережними вагітним жінкам, оскільки є ризик виникнення оксалатів. З приводу цього питання краще проконсультуватися з лікарем.

Шпинат це однорічна трав’яниста рослина. Його популярність в Україні набирає обертів тільки в останні кілька років.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 105 | Додав: radymo | Теги: захворювання, шпинат | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]